Aljaž odpira zaključni turnir osmerice v deželi sambe!

26.11.2012
V torek se začenja teniški zaključni turnir osmerice na seriji challenger, katerega del je tudi slovenski teniški igralec Aljaž Bedene. Ljubljančan bo otvoril turnir kot prvi, njegov tekmec pa bo Romun Victor Hanescu.

Organizatorji so že objavili žreb obeh skupin. Po vzoru zaključnega mastersa, se turnir v Sao Paulu v začetni fazi igra po skupinah. Najboljših osem tenisačev letošnjega challenger toura je razdeljeno v dve skupini, iz katere v polfinale napredujeta najboljša dva.

23-letni Aljaž Bedene je 5. nosilec 220,000 USD vrednega dogodka dogodka v Sao Paulu, ki je po nekaterih podatkih drugo največje mesto po prebivalcih na svetu. Žreb mu je namenil skupino B, v kateri so še Romun Victor Hanescu, Italijan Paolo Lorenzi in Portugalec Gastao Elias.

Aljaž Bedene je tudi blizu pogodbe z novim opremljevalcem teniške opreme. Novica je še neuradna, toda znamko loparja HEAD naj bi zamenjal za Tecnifibre.


V Sao Paulu za teden ni tako vroče kot ponavadi, toda vreme niti ni pomembno, saj se turnir igra na trdi podlagi v dvorani. ''Podlaga je hitra, skupina pa je zelo izenačena. Prav vsak je neugoden, a tudi premagljiv'', je za našo stran povedal Andraž Bedene, brat dvojček Aljaža, ki tudi spremlja slovenskega teniškega asa v Južni Ameriki. Po njegovih besedah sama organizacija turnirja ni noben presežek, glede na to, da je to zaključni turnir leta, kjer nastopajo najboljši challenger igralci letošnjega leta.

Osmerica tenisačev zaključnega turnirja v Sao Paulu. Aljaž Bedene je drugi iz desne

Osmerica tenisačev zaključnega turnirja v Sao Paulu. Aljaž Bedene je drugi iz desne

Ljubljančan bo v torek na igrišče stopil kot prvi, njegov nasprotnik pa bo izkušeni Romun Victor Hanescu. Sigurno ima Hanescu med vsemi nastopajočimi največ kilometrine. 31-letnik je v letu 2012 nastopil v šestih finalih, kot zmagovalec pa je izšel trikrat. Trenutno je na 67. mestu ATP lestvice, pred tremi leti pa je bil že 26. Prvi turnir serije challenger je osvojil že leta 2001, lahko pa se pohvali tudi z zmago na ATP turnirju. Leta 2008 je bil zmagovalec Gstaada. Aljaž je trenutno na 98. mestu računalniške lestvice, za sabo pa ima daleč najuspešnejše teniško leto, v katerem je prebil mejo TOP 100, na challengerjih pa je osvojil kar 4 lovorike. Sezono je začel na 165. mestu, najvišje pa je bil 79. Z Romunom se bo pomeril prvič, dvoboj pa bo v torek ob 15. uri po lokalnem času oziroma ob 18. uri po slovenskem času.

 »Non ducor, duco«, je latinski moto mesta Sao Paulo, kar pomeni 'Ne vodijo me, jaz vodim'. Naj Aljaž vodi igro ta teden v jugovzhodni Braziliji.

Skupina A

Skupina B

1. Thomaz Bellucci (Bra) 2. Paolo Lorenzi (Ita)
4. Ruben Ramirez Hidalgo (Špa) 3. Victor Hanescu (Rom)
6. Adrian Ungur (Rom) 5. Aljaž Bedene (Slo)
7. Guido Pella (Arg) 8. Gastao Elias (Por)

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete