Zaključek challengerjev po zaslugi Bedeneta obravan tudi slovensko!

22.11.2012
Od 27. novembra do 1. decembra je na sporedu zaključni turnir osmerice, zadnje dejanje letošnje sezone na turnirjih serije ATP challenger, kjer bo nastopil tudi Aljaž Bedene.

V Sao Paulu se končuje teniška turneja za leto 2012 tudi za turnirje serije challenger, kjer so imeli veliko uspeha tudi slovenski teniški igralci Aljaž Bedene, Grega Žemlja in Blaž Kavčič. Prvi je pravzaprav blestel in se kot četrti tudi uvrstil na zaključni turnir osmerice, ki je po vzoru zaključnega mastersa na sporedu drugič zapored.

Inavguralni turnir je lani prav tako potekal v brazilskem Sao Paulu, slavil pa je Nemec Cedric-Marcel Stebe.

Dogodka v Sao Paulu se bo udeležilo osem tenisačev. Povabilo je prejel domačin Thomaz Bellucci, nastopili pa bodo še Victor Hanescu, Aljaž Bedene, Jevgenij Donskoj, Guido Pella, Andreas Haider-Maurer, Ruben Ramirez-Hidalgo in Paolo Lorenzi.

ATP Challenger Tour Finals se igra na trdi podlagi centra Ginásio do Ibirapuera. Igralci so razporejni v dve skupini po štiri in igrajo vsak z vsakim, po sistemu 'Round Robin'. V polfinale se uvrstita dva najboljša iz skupine. Zmagovalec skupine se v polfinalu pomeri z drugouvršenim iz druge skupine in obratno.

Samo za nastop in uvrstitev na turnir vsak igralec prejme 6,300 USD, za vsako zmago v skupini pa še 6,300 USD in 15 točk. Polfinalna zmaga prinaša 30 točk in 21,000 USD, finalna pa 50 točk in 45,000 USD. V kolikor zmagovalec dvigne pokal kot neporažen lahko dobi 91,200 ameriških zelencev in  125 točk.

Aljaž Bedene je danes tudi v središču pozornosti na uradni strani www.atpworldtour.com.

23-letni Ljubljančan je sezono začel kot 165. igralec sveta, najvišje pa je bil na 79. mestu. ''Eden mojih ciljev na začetku sezone je bila uvrstitev na zaključni turnir serije challenger. Z dobrimi rezultati sem ta cilj uresničil in sem zelo zadovoljen'', je povedal Aljaž ter dodal: ''Ne grem samo igrati, poskušal bom zmagati''.

''Moj prvi cilj je bil sicer v vstop v TOP 100. Po poškodbah, ki so me pestile v prejšnji sezoni, sem imel letos s tem veliko več sreče, kar me zelo veseli. Rezultati bodo prišli prej ali slej, če le ne bo poškodb, v to trdno verjamem''.

Bedene je tri letošnje lovorike osvojil na pesku, zaključni turnir v Sao Paulu pa bo v dvorani na trdi podlagi. ''Še vedno je pesek moja najljubša podlaga, a imam zelo rad tudi trdo. Žal imamo v Sloveniji premalo igrišč s trdo podlago. Če bi jih bilo več, bi vsekakor izboljšal igro tudi na tem področju''.

Slovenski tenis je letos izjemno napredoval, konec sezone pa bomo imeli kar tri igralce v TOP 100, kar je bilo še pred dvema letoma skoraj nepredstavljivo. V torek je STA tudi pripravila okroglo mizo na to temo, več o tem pa si lahko preberete tudi na Siolovem Sportalu.

''Grega in Blaž sta mi nekako pokazala pot, da sem postal boljši igralec. Vesel sem, a sem ob njunem boku. Jasno, lepo je biti najboljši igralec v svoji državi in Grega mi je dal sedaj dober izziv''', je še zaključil Aljaž, preden se bo v petek odpravil v Brazilijo.

 

pripravil: L.S.

foto: atpworldtour.com

 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete