V polfinalu Splita tudi Blaž Kavčič. Se nam obeta slovenski finale?

09.04.2021
SPLIT, HRVAŠKA - Na teniškem challengerju v Splitu smo po četrtfinalni zmagi Blaža Kavčiča na pragu slovenskega finala.

Blaž Kavčič, 245. igralec na teniški lestvici ATP, se je prebil v polfinale peščenega challengerja v Dalmaciji, ki ima nagradni sklad 44,820 evrov.

34-letni tenisač iz Črnuč v Ljubljani je v Splitu zabeležil že peto zmago, dve v kvalifikacijah in tri v glavnem delu. V četrtfinalu se je prvič v karieri pomeril z Avstralcem Aleksandrom Vukičem (207. na ATP) ter mu vzel mero po treh nizih s 4-6, 6-2, 6-2.

Kakšno uro pred Kavčičem se je v polfinale prebil tudi Blaž Rola in od slovenskega finala v srcu Dalmacije smo le še korak. V kolikor oba dobita naslednji obračun se bosta za lovoriko udarila med seboj.

24-letnega igralca, rojenega v Sydneyu, je Kavčič strl po dveh urah in pol. Tipal je tekmeca v uvodnem nizu, ki ga je izgubil, nato pa v naslednjih dveh našel rešitev. Vseskozi je nekako imel pobudo slovenski teniški as, prišel je do 14 brejk žogic in jih izkoristil 5. Šest jih je priigral Avstralec, uspelo mu je vnovčiti dve. Blaž je na koncu osvojil 105 točk, precej več od Vukiča, ki jih je zbral 87.

Tudi šesti nasprotnik Kavčiča v Splitu bo igralec, s katerim se bo srečal prvič v karieri. Na turnir je prišel kot alternativa, 22-letni Poljak Kacper Zuk, sicer 221. tenisač sveta. Kavčič je bil nazadnje v polfinalu pred enim mesecem na Kanarskih otokih, v finalu pa konec septembra v Bielli, ko je zaradi poškodbe predal.  Zadnjo lovoriko na challengerjih je osvojil leta 2018 v Šanghaju, skupaj pa jih ima kot najbolj trofejni slovenski tenisač na challengerjih kar 17. Precej mlajši Zuk je še brez naslova, lani je osvojil štiri turnirje serije ITF 25k. Gre pa za zelo dobrega tenisača, ki hitro napreduje, v drugem tednu marca je bil v finalu challengerja v Sankt Peterburgu na trdi podlagi, na poti do tja pa izločil tudi dva znana igralca Sijslinga in Socka. Ta teden je v 1. krogu po predaji 1. nosilca imel nekaj sreče, danes pa je po dveh nizih domov poslal še enega uveljevaljenega tenisača Kokkinakisa. Ja, prehod iz trde podlage na pesek mu ni delal težav.


Split 1
Kraj: Split (HRV)
Datum: 05.04.2021 - 11.04.2021
Kategorija: ATP Challenger
Podlaga: Pesek
Nagradni sklad: 44,820 EUR

Četrtfinale:

Q-Blaz Kavcic (Slovenia) beat Aleksandar Vukic (Australia) 4-6 6-2 6-2

 

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete