Florian Mayer poskrbel, da prvič v Portorožu ne bo slovenskega finalista

12.08.2016
PORTOROŽ - Najboljši slovenski teniški igralec Grega Žemlja ni imel možnosti v polfinalu domačega turnirja v Portorožu. Zlahka ga je ustavil prvi favorit Florian Mayer iz Nemčije.

Nemec Florian Mayer, ki je na največjem slovenskem teniškem turnirju Tilia Slovenia Open 1. nosilec, je v polfinalu premagal Grega Žemljo s 6-2, 6-2. S tem je izločil še zadnjega domačega tenisača in prvič v štiriletni zgodovini turnirja v finalu ne bo Slovenca.

29-letni Grega Žemlja (139. na ATP) je zmagovalec inavguralnega turnirja serije Challenger v Portorožu leta 2013, lani pa je igral v finalu. Tudi letos je bil Kranjčan najmočnejši slovenski člen, saj nihče drug ni preskočil 2. kroga. Grega je kot 4. nosilec prišel v polfinale, tu pa naletel na favoriziranega Mayerja, nekoč že 18. igralca sveta, ki ni dopustil veselja na tribunah.

32-letni Nemec je imel le v 1. krogu nekaj malega težav, vsak naslednji dvoboj pa je bil bolj suveren. Danes mu je uspela popolna predstava in Žemlja ni imel nobenih možnosti, nikakor ni našel svoje igre. Polfinale je trajal le 55 minut, nemški tenisač pa je v obeh nizih dvakrat vzel začetni udarec. Grega je v prvem delu ostal brez žoge za brejk, v drugem pa si je priigral dve, a mu jih je Mayer ubranil. Ja, 1. nosilec je bil danes boljši v vseh elementih, v oči pa predvsem bode slab izkoristek Žemlje pri drugem servisu. Tu mu je Nemec vzel kar 16 točk od 22. Razmerje točk na koncu je bilo 57:36, kar priča o nadvladi prvega favorita portoroškega Challengerja.

''V prvem nizu sem še imel nekaj priložnosti, ki jih nisem znal izkoristiti, v drugem pa nikakor nisem prišel do svoje igre. Imela sva nekaj lepih izmenjav, vendar je imel Mayer vedno na koncu boljšo rešitev. Igral je zelo dobro in zasluženo zmagal," je bil iskren Grega po porazu.

Finale je na sporedu v soboto ob 20. uri. 94. igralec sveta Floran Mayer pa se bo za naslov udaril z  mladim, 20-letnim Rusom Danilom Medvedevom (171. na ATP).


 

Tilia Slovenia Open
Kategorija: ATP Challenger
Kraj: Portorož, Slovenija
Datum: 08.08.2016 - 13.08.2016
Žreb: S-32, D-16
Podlaga: Trda
Nagradni sklad: € 42.500
http://www.slo-open.com/


Polfinale:

1-Florian Mayer (Germany) beat 4-Grega Zemlja (Slovenia) 6-2 6-2

 

pripravil: L.S.

foto: P.G.
 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete