FOTOGALERIJA: Viktorija Azarenka pometla s konkurenco v Linzu!

14.10.2012
LINZ, AVSTRIJA - Prva teniška igralka sveta Viktorija Azarenka je v avstrijski Linz priletela neposredno po zmagi na 5 milijonov USD vrednem dogodku v Pekingu, a je to ni prav nič oviralo, da ne bi brez izgubjenega niza pospravila s tekmicami tudi ta teden.

V polni dvorani TipsArena, ki sprejme 4,000 gledalcev, je 1. teniška igralka sveta Viktorija Azarenka več kot zasluženo dvignila pokal, ki ga prejme zmagovalka. V celem tednu ni oddala niti niza, še največ iger pa ji je v finalu vzela Nemka Julia Goerges.

77 minut je potrebovala izjemna beloruska  tenisačica, da je s 6-3, 6-4 dobila tudi finale in se okitila s 14. turnirsko zmago v karieri. 23-letna Azarenka je letos slavila že na šestih turnirjih, že na začetku sezona pa je prišla tudi do prvenca na grand slamih, ko je bila najboljša v Melbourne Parku.

Zmaga v Linzu ji je nanesla 37,000 USD in 280 točk, kar je mnogo manj kot v Pekingu, a zmaga je prav tako sladka, jutri pa se bo še bolj utrdila na vrhu WTA lestvice.

Po dobljenem prvem nizu je Azarenka z izvrstno predstavo povedla 5-0 in praktično zaključila zadnji dvoboj na turnirju, a Goergesova se je 'čudežno' vrnila do 4-5, vendar do preobrata in zmogla. ''Vesela sem, da sem prišla čez v dveh nizih. Bilo je kar težko. Nikoli ne pridem na turnir z mislijo, da bom postala zmagovalka, temveč grem v vsako tekmo posebej in vsakič dam od sebe 100%, vse kar je potrebno, da zmagam. Tu sem res uživala. Mesto, ljudje, hrana, glasba,...vse je bilo fantastično. Obožujem manjše turnirje, ki niso tako pompozni in bolj potekajo bolj prisrčno. Upam, da me naslednje leto spet povabijo, z veseljem se vrnem'', je dejala superzvezdnica teniškega turnirja v Linzu, ki je kot 1. nosilka odlično opravila delo favoritinje.

Oglejte si fotogalerijo s teniškega WTA turnirja v Linzu na naši Facebook strani. Pripravil jo je fotograf Klemen Batagelj.

 

 

Generali Ladies Linz
Datum: Oktober 08 - 14, 2012
Kategorija: WTA International
Nagradni sklad: $220,000
Podlaga: Trda (Dvorana)
http://www.generali-ladies.at/


Finale:

(1) Victoria Azarenka (BLR) d. (5) Julia Goerges (GER) 63 64
 

 

pripravil: L.S.

foto: generali-ladies.at
 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete