Gasquet pred domačim občinstvom dvignil lovoriko v Montpellieru!

11.02.2013
Montpellier, Francija – ATP turnir 'Open de Sud 2013' se je z nedeljskim finalom zaključil. Pred polnimi tribunami v 'Areni', ki sprejme 14.500 gledalcev, je lovoriko osvojil Richard Gasquet!

Richard Gasquet je na 'Open de Sudu' slavil že leta 2006. Takrat je turir potekal še v Lyonu, letos pa mu je naslov uspelo osvojiti še v Montpellieru. V finalu je bil prepričljivo boljši od svojega sonarodnjaka Bentroita Paireja.

Finalni obračun je trajal vsega 69 minut, Gasquet je na teniškem igrišču uprizoril pravo dominacijo. Brejk je dosegel že v prvi igri, v prvem nizu je na svoj servis oddal vsega dve točki. Po vsega 23 minutah je osvojil prvi set, v drugem pa je 10. igralec sveta imel nekaj več dela, a je na koncu vendarle stvari postavil na svoje mesto ter se veselil gladke zmage s 6:2 in 6:3!

»Zelo sem vesel, da sem osvojil turnir v Montpellieru! Igral sem pred prijatelji in družino, zato sem bil še toliko bolj motiviran. Vedno ko igram na domačih tleh, si še toliko bolj želim naslova. Lani sem izpadel v četrtfinalu, bil sem zelo razočaran. Po tekmi z Monfilsom pa sem vedel, da je to moj trenutek!« je dejal Gasquet, ki je v sezono krenil izvrstno. Prejšnji mesec je osvojil Doho, tokrat Montpellier. Omeniti velja, da je bil na letošnji 15 obračunih poražen le enkrat.

»Zavedam se, da je to najboljši začetek sezone v moji karieri. Moram obdržati ta ritem. V ponedeljek potujem v Rotterdam, kmalu pa se vračam domov, saj bo na sporedu turnir v Marseillu,« je dejal letošnji zmagovalec dvoranskega turnirja, za zmago je prejel 74.000 $ ter 250 ATP točk.

 

Open Sud de France
Kraj: Montpellier (FRA)
Kategorija: ATP World Tour 250
Datum: 04.02.2013 - 10.02.2013
Žreb: S-28 D-16
Podlaga: Trda
Nagradni sklad: $ 410,200
http://www.opensuddefrance.com/


Finale:

(3) R Gasquet (FRA) d (8) B Paire (FRA) 62 63

 

pripravil: Žan Tavčar, sledite mi na Twitterju

foto: zimbio.com

 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete