Gisela Dulko je dokončala sanjski teden v Acapulcu z dvigom lovorike!

27.02.2011
ACAPULCO, MEHIKA - Gisela Dulko je postala prva v zgodovini argentinskega ženskega tenisa, ki je slavila na WTA turnirju v Acapulcu.

4. nosilka peščenega turnirja serije WTA Internatioanl v Acapulcu Gisela Dulko, je v velikem finalu premagala Španko Arantxo Parro-Santonjo s 6-3, 7-6.

Acapulco je ena najbolj priljubljenih teniških postaj v ženskem tenisu, Argentinke pa vse do danes tu niso dvignile lovorike za zmagovalko. Gisela Dulko je prva, ki ji je to uspelo, pred tem pa sta se na zadnji stopnički ustavili Mariana Diaz-Oliva in Paola Suarez.

V poplavi španskih tenisačic, je Argentinka dobila takorečeno mini špansko državno prvenstvo, saj se jih je kar pet uvrstilo v četrtfinale. V finalu je Gisela vodila že 6-3, 5-1 in zdelo se je, da bo to lahka zmaga, nato pa je Parra-Santonja nanizala kar pet iger zapored in za nameček pri 6-5 imela tri vezane žoge za izenačitev v nizih. No, slika se je še enkrat obrnila. Od tu naprej je Argentinka dobila osem točk zapored, v tajbrejku povedla 3-0 in te prednosti ni več izpustila iz rok.

Gisela Dulko je v Acapulcu prišla do 4. naslova v karieri

Gisela Dulko je v Acapulcu prišla do 4. naslova v karieri

Dulko ima sedaj v lasti 4 turnirske zmage, prve tri pa prihajajo iz Budimpešte 2007, Forest Hillsa 2007 in Fesa 2008, poleg tega pa je še štirikrat igrala v finalu. Ko je izvedela, da je prva Argentinka z zmago v Acapulcu, se je zelo razveselila: ''Uhhh, to pa je velika čast zame. Lepo je zmagati, če pa k temu spada še ta naslov, je to toliko lepše. V letošnjem letu se mi je zgodilo že veliko prijetnih stvari in poskušala bom kar najbolj uživati'', je dejala 26-letna igralka doma iz Buenos Airesa.

 

Abierto Mexicano TELCEL p/b HSBC 2011
Acapulco, MEH
21.02.2011-26.02.2011
Nagradni sklad: $220000
Podlaga: Pesek
Tip: WTA


Finale:

[4] Gisela Dulko (ARG) [6] Arantxa Parra Santonja (ESP) 63 76(5)

 

pripravil: L.S.

foto: daylife.com


 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete