Polona Hercog z gladko zmago začela kvalifikacije Wimbledona!

18.06.2013
LONDON, VB - Prva slovenska dama tenisa Polona Hercog (91. na WTA) se je letos znašla v kvalifikacijah travnatega grand slama, za začetek pa je preskočila Američanko Julio Cohen.

22-letna Polona Hercog na travnati  podlagi ponavadi nastopa le na Wimbledonu, a to ne pomeni, da na njej ne zna igrati. Po poškodbi zapestja je Štajerka padla na WTA lestvici, zaradi tega pa začenja v kvalifikacijah kot 4. nosilka. Kakorkoli, varovanka trenerja Mattiasa Arvidssona je na zadnjih peščenih turnirjih pokazala, da bo  prav  kmalu na mestih, ki  so ji pripadala pred prisilnim počitkom, z zmago v 1. krogu kvalifikacij Wimbledona pa je bližje tudi glavnemu delu.

V uvodnem kvalifikacijskem krogu (dvoboji se igrajo v  Roehamptonu, kar je na grand slamih posebnost), je padla dve leti starejša Američanka Julia Cohen, trenutno 139. tenisačica sveta,  z rezultatom 6-2, 6-1. Američanka je še četrtič zapored izgubila v uvodnem krogu kvalifikacij Wimbledona medtem, ko se bo Polona borila za četrti nastop v glavnem delu, kjer je bila najboljša leta 2011 (2. krog).

Ni dvoma, da je Hercogova boljša igralka od Američanke, premagala jo je že tretjič, nazadnje prejšnji teden na pesku v Nürnbergu. Še  več, Cohenova do sedaj še ni uspela dobiti niza. Polona jo je danes nadigrala v vseh elementih. 1. niz je dobila po 37 minutrah,  drugega še  hitreje, po  26 minutah.

V 2. krogu bo njena nasprotnica Čehinja Petra Četkovska.

 

Wimbledon
Kategorija: Grand Slam
Datum: 24.06.2013 - 07.07.2013
Žreb: S-128 D-64
Podlaga: Trava
Nagradni sklad: £ TBD
http://www.wimbledon.com/en_GB/index.html


1. krog(kvalifikacije):

4-Polona Hercog (Slovenia) beat Julia Cohen (U.S.) 6-2 6-1

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete