Grega Žemlja in Rik de Voest za vstopnico na glavni del Wimbledona jutri!

16.06.2011
WIMBLEDON - Slovenski teniški igralec Grega Žemlja bi moral danes odigrati odločilni dvoboj za vstop v glavni del grand slama na Wimbledonu, a je bila tekma prestavljena na petek zaradi dežja.

Dež je ves dan motil odločilne kvalifikacijske obračune v Roethamptonu, kjer se merijo tenisači in tenisačice za vstop v glavni del najprestižnejšega teniškega turnirja na svetu.

24-letni Žirovničan Grega Žemlja bi moral nastopiti danes kot drugi na igrišču številka 1, njegov nasprotnik pa je Južnoafričan Rik De Voest. Pred njima sta igrala Marcel-Cedric Stebe in Ryan Harrison, ki pa sta zaključila le dva niza, zato bosta nadaljevala jutri, posledično pa je tako prestavljen tudi obračun Grege in Rika.

Po novem urniku, bosta Žemlja in De Voest igrala jutri na igrišču številka dve, takoj za dvobojem Tatjana Lužanska - Lesija Curenko. Program se začne ob 10.30 po lokalnem času ali ob 11.30 po našem, tako da lahko pričakujemo Grega na travnati podlagi približno ob 13. uri. 3. krog kvalifikacij se igra na tri doblejene nize.

Leta 2009 je Grega Žemlja kot prvi Slovenec zaigral na glavnem delu turnirja za grand slam (Wimbledon)

Leta 2009 je Grega Žemlja kot prvi Slovenec zaigral na glavnem delu turnirja za grand slam (Wimbledon)

Prav tako bo jutri ob 11. uri po našem času objavljen žreb glavnega dela v moški in ženski konkurenci, kjer bosta nastopila Blaž Kavčič in Polona Hercog.

24-letni Ljubljančan je danes že treniral na sveti travi, kjer si je žogice izmenjaval z Rusom Mihailom Južnijem. ''Danes sem si podajal z Južnijem. Trava tu je res nekaj posebnega. Na začetku sem se jo kar bal uničiti, potem pa...'', je Kaljut napisal na svojem socialnem profilu Facebook.

Kavčič je na Wimbledon prišel kot 72. tenisač sveta, kar je najboljša uvrstitev kateregakoli slovenskega igralca v zgodovini. Kot pripravo na tretji grand slam sezone je vzel ATP turnirja v Queensu in Hertogenboschu, kjer je izpadel v 1. krogu, a je v obeh dvobojih izgubil zelo tesno. Lani je v 1. krogu glavnega dela Wimbledona izpadel v uvodnem krogu proti Lukaszu Kubotu, predlani pa ga je v zadnjem krogu kvalifikacij zaustavil Adrian Mannarino. Kdo bo njegov prvi tekmec letos, bomo izvedeli jutri okrog poldne.

 

pripravil: L.S.

foto: wimbledon.org

 

 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete