Grega Žemlja klonil v podaljšani igri 3. niza na ATP 1000 turnirju v Šanghaju!

08.10.2011
ŠANGHAJ, KITAJSKA - Naš 2. najboljši teniški igralec Grega Žemlja, je izgubil uvodni kavalifikacijski dvoboj za nastop v glavnem delu ATP 1000 turnirja v Šanghaju!

Grega Žemlja je bil v kvalifikacijah, ki so po kvaliteti igralcev močnejše od turnirjev serije challenger (1. nosilec Donald Young 43. igralec sveta) postavljen za 9. nosilca. Za preboj v glavni del je bilo potrebno doseči 2 zmagi. Njegov nasprotnik v 1. krogu je bil 28-letni Švicar Stephane Bohli, ki se trenutno nahaja na 238. mestu ATP lestvice, najvišje pa je bil 113. leta 2010.

Žemlji se je še enkrat več zgodilo, da ni imel sreče ali dovolj znanja in zbranosti v ključnih trenutkih. V dvoboju, ki je trajal 2 uri in pol se je na koncu zmage veselil Švicar, ki je slavil s 7:5, 2:6, 7:6(5) v nizih!

Sestavite žreb za Fantasy Challenge in se potegujte za lepe nagrade

Žirovničan je imel zelo ugoden žreb v kvalifikacijah mastersa v Šanghaju, ki se igra za 3,24 milijona ameriških dolarjev. Ne zgodi se velikokrat, da v prvem kvalifikacijskem krogu dobiš višje uvrščenega od 200. mesta, v drugem pa bi igral s 34 letnim Italijanom Stefanom Galvanijem, ki ni noben teniški 'bav bav'(190. na ATP).

Oba igralca sta tokrat dobro servirala, saj je Švicar v 3 nizih izgubil le 2 servisa, Grega pa 3. V odločilnem 3. nizu sta bila oba pri servisu neomajna in odločitev je padla v podaljšani igri, kjer pa je Grega potegnil ta kratko... . Grega je bolje vračal nasprotnikove servise osvojil skupnoveč točk(120/115), a na koncu to ni bilo dovolj za zmago.

foto : images.google

pripravil : Marjan B.

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete