"SREČA" vseeno obiskala Žemljo v Pekingu!

03.10.2011
PEKING, KITAJSKA - Če je imel Grega Žemlja nesrečo v zadnjem kvalifikacijskem krogu ATP 500 turnirja v Pekingu, ko je proti Philippu Kohlschreiberju zapravil tri zaključne žoge, se je tokrat boginja Fortuna nagnila na njegovo stran.

25-letni Žemlja je po odpovedi Francoza Gaela Monfilsa (zaradi poškodbe kolena je odpovedal nastop v Pekingu in tudi Šanghaju, ki je na sporedu naslednji teden) kot srečni poražanec odšel v glavni del ATP turnirja serije 500, ki se v Pekingu igra za ogomen nagradni sklad 2,1 milijona ameriških dolarjev.

Naj spomnimo. Grega je v zadnjem krogu kvalifikacij odlično igral proti favoriziranemu prvopostavljenemu Philippu Kohlschreiberju, vendar je zmago in nastop v glavnem delu izpustil iz rok. Zapravil je tri zaključne žogice, eno izmed teh pa je Nemec dobil tudi po napaki sodnikov, a v kvalifikacijah ne poznajo sistema challenge, ki preverja let žogice.

Tudi na letošnjem grand slamu v Wimbledonu je Žemlja potegnil kratko v 3. krogu kvalifikacij, nato pa kot 'lucky loser' odšel v glavni del. Darilo je sprejel z obema rokama in kot prvi Slovenec zaigral v 2. krogu travnatega grand slama. Priložnost je še enkrat tu. Gorenjec se bo v uvodnem krogu pomeril z Italijanom Fabiom Fogninijem, s katerim je julija izgubil dvoboj v Davisovem pokalu, a takrat se je igralo na peščeni podlagi, v olimpijskem Pekingu pa je podlaga trda, ki Gregi bolj ustreza. To je bil tudi njun edini medsebojni obračun. Žemlja na ATP lestvici trenutno zaseda 117. mesto, Fognini pa je 39. Dvoboj bo na sporedu jutri kot tretji na igrišču imenovanem Moon.

Grega si je s tem zagotovil tudi najmanj 14,100 USD in 20 točk, nastop v 2. krogu pa bi to vse skupaj 'podvojil'.

Gremo Grega po zmago.

pripravil: L.S.

foto: daylife.com

 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete