Odličen začetek Žemlje v olimpijskem Pekingu!

01.10.2011
PEKING, KITAJSKA - Ni minil teden od finala OP Ljubljane, v katerem je igral tudi Grega Žemlja, danes pa je na olimpijskih terenih teniškega centra v Pekingu že prišel do prve zmage na ATP turnirju serije 500.

25-letni Grega Žemlja je že lani igral na azijski turneji, tudi letos pa se je takoj po končanem turnirju BMW Ljubljana Open odpravil v Peking, kjer je danes že odlično opravil s prvo nalogo.

V kvalifikacijah kar 2,1 milijona USD vrednega turnirja China Open je v uvodnem krogu s 3-6, 6-4, 6-2 odpravil vrstnika Rusa Aleksandra Kudrijavčeva (143.) in je le še korak oddaljen od glavnega dela, na katerem bo nastopilo kar nekaj tenisačev, ki spadajo v elitni razred belega športa. Žemlja je tako dobil še drugi medsebojni obračun z Rusom.

Trenutno 116. igralec sveta doma iz Žirovnice je s tem že izenačil lanskoletno uvrstitev na OP Kitajske, ko ga je pred vstopom v glavni del tekmovanja ustavil Michael Berrer. Koga pa mu je žreb namenil letos? Ja, kroglice niso bile usmiljene, pa vendar je sedmopostavljeni Grega v odlični formi in zakaj ne bi jutri prišel do zmage proti dve leti starejšemu Philippu Kohlschreiberju, s katerim se nista pomerila še nikoli. Kohlschreiber je trenutno na 51. mestu ATP lestvice in je tudi 1. nosilec kvalifikacij, pred dvema letoma pa je bil že 22. Nemec je vsekakor premagljiv nasprotnik. V kolikor bo Grega prikazal dobro igro, bi se lahko drugič v karieri, po lanskoletnem Washingtonu ,uvrstil v glavni del ATP turnirja serije 500, kjer ga čaka lepa nagrada - 20 točk in ček za skoraj 15,000 USD. Gremo Grega!!!

Olimpijski teniški center v Pekingu

Olimpijski teniški center v Pekingu

Turnir v Pekingu se igra na prekrasnih teniških terenih, ki so bili zgrajeni za olimpijske igre leta 2008. 10 igrišč, ki imajo tudi nekakšen air-condition, za boljše počutje igralcev in gledalcev, spada med najlepše na svetu, največji trije pa so zgrajeni v obliki lotosovega cveta, znaka olimpijade v Pekingu.

 

pripravil: L.S.

foto: daylife.com, atpworldtour.com

 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete