Grega Žemlja začenja misijo Roland Garros v kvalifikacijah!

17.05.2011
PARIZ, FRANCIJA - Danes se začenjajo kvalifikacije drugega grand slama sezone na igriščih Roland Garrosa. V moški konkurenci bo drugič zapored v glavni del poskušal priti Grega Žemlja.

Žreb v moški konkurenci kvalifikacij je že znan, medtem ko bodo organizatorji žreb kvalifikacij med dekleti objavili danes. V igri za glavni del Grega Žemlja in Maša Zec-Peškirič, naša najboljša tenisača Blaž Kavčič in Polona Hercog pa sta v glavni del uvrščena neposredno.

Peščeni grand slam v Parizu je pred vrati. Danes se začenjajo kvalifikacije, kot prvi pa bo na rdeči pariški pesek stopil 24-letni Grega Žemlja (156. na ATP), ki je lani po uspešno opravljenih kvalifikacijah nastopil v glavnem delu turnirja, tam pa je prišel do drugega kroga. Ja, Grega je lani v uvodnem krogu glavnega dela presenetil in izločil favoriziranega Juana Monaca iz Argentine.

Žirovničan je pravi mojster kvalifikacij turnirjev velike četverice in upajmo, da to dokaže tudi ta teden. Kot prvi mu bo danes nasproti mreže stal Marc Gicquel, ki je 24. nosilec kvalifikacij. Francoski veteran, ki se je rodil v Tuniziji, šteje že 34 let, trenutno pa je na 130. mestu ATP lestvice (leta 2008 je bil že 37.). Lani je na domačem grand slamu igral v 2. krogu, kar je tudi njegova najboljša uvrstitev na omenjenem turnirju, se pravi, da sta z Grego poravnana v tem 'elementu'. V letošnjem letu je Francoz večinoma igral na turnirjih serije challenger in futures, v Melbournu pa je izpadel v 1. krogu kvalifikacij. Če naredimo primerjavo z Žemljo - tudi Grega je igral na turnirjih serije challenger, le da je na prvem grand slamu sezone v kvalifikacijah zmagal trikrat ter odšel v glavni del, kjer je v uvodnem krogu Marcosa Baghdatisa gnal v peti niz.

Zanimivo, da Gicquel prihaja na Roland Garros z dobro popotnico, saj je slavil na zadnjem peščenem challengerju v Bordeauxu, kjer je premagal odlične tenisače. Tudi Grega ima letos en naslov s challengerjev, le da je bilo to na trdi podlagi. Držimo pesti za Grega, da v prvem medsebojnem dvoboju užene teniškega 'dedka' iz Francije in odide naprej. Dvoboj je na sporedu kot četrti, na igrišču številka 7 (približno ob 16. uri). Možni nasprotniki v nadaljevanju so Flavio Cipolla, Adrian Ungur, Lukas Rosol, Fernando Romboli,Marco Chiudinelli ali Marius Copil. Ni kaj, težek žreb za Grega, toda 'gorenjska trma' bo naredila svoje.

Grega Žemlja je lani preko kvalifikacij prišel v glavni del Rolland Garrosa. V 1. krogu je izločil favoriziranega Juana Monaca (ARG), v drugem pa izgubil z Rusom Teimurašom Gabašvilijem

Grega Žemlja je lani preko kvalifikacij prišel v glavni del Rolland Garrosa. V 1. krogu je izločil favoriziranega Juana Monaca (ARG), v drugem pa izgubil z Rusom Teimurašom Gabašvilijem

V kvalifikacijah smo pričakovali tudi nastop Aljaža Bedeneta, ki pa je ostal drugi 'zunaj'. Res škoda za mladega slovenskega tenisača, ki se v zadnjem času spet bori s poškodbo zapestja. ''Igral bi tudi s poškodovanim zapestjem. Turnir za grand slam je dogodek, ki se ga ne izpušča. Bom pa imel sedaj več časa za rehabilitacijo'', je dejal rahlo razočarani Ljubljančan, ki je letos kot tretji Slovenec zmagal na turnirju serije challenger.

 

pripravil: L.S.

foto: daylife.com

 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete