Fenomenalna Serena 12. zapored premagala Šarapovo in v Madridu dvignila 50. lovoriko v karieri!

12.05.2013
MADRID, ŠPANIJA - Sijajna Serena Williams je v velikem finalu bogatega WTA premier turnirja v španski prestolnici deklasirala Marijo Šarapovo.

Američanka Serena Williams je v finalu 4 milijona USD vrednega turnirja v Madridu zabeležila kar nekaj izjemnih številk.  Gladko je pospravila z Marijo  Šarapovo (6-1, 6-4), jo premagala še 12-ič zapored (šarapova ne pozna uspeha vse od leta 2004), v roke prejela 50. lovoriko v karieri, za nameček pa obdržala 1. mesto na WTA lestvici. Grožnjo o prevzemu trona na računalniški lestvici je enostavno rečeno - 'grobo' zatrla.

Vsi smo čakali na finale Serena Williams in Marija Šarapova ter ga tudi dočakali. Za naslov sta se merili prva in druga tenisačica sveta, Rusinja, ki je imela pod pasom 20. zaporednih zmag na peščeni podlagi in Američanka, ki osvoji naslov 'kadar se ji zahoče' ter je lovila 50. lovoriko, za nameček pa je dvoboj odločal tudi o tem, katera bo jutri št.1, še naprej  Serena ali Šarapova. 

Zanimivo, toda Američanka se v finalu niti za trenutek,  z izjemo začetka 2. niza, ni znašla v podrejenem položaju. Rusinjo je prisilila v tekanje sem ter tja, ji pošiljala žogice levo in desno ter večino pretvorila v točko, vse do zadnje za 50. karierni naslov. To je uspelo le 10. igralkam v zgodovini, njej in Martini Navratilovi (167), Chris Evert (154), Steffi Graf (107), Margaret Court (92), Evonne Goolagong (68), Billie Jean King (67), Lindsay Davenport (55), Virginiji Wade (55) in Moniki Seleš (53).

Serena Williams in Marija Šarapova sta kot prvopostavljeni začinili finale Madrida, kot velika zmagovalka pa je izšla Američanka

Serena Williams in Marija Šarapova sta kot prvopostavljeni začinili finale Madrida, kot velika zmagovalka pa je izšla Američanka

Serena je po letu 2002 spet  zmagovalka turnirja na rdečem pesku. Po  Rimu in Roland Garrosu  (2002) je to za njo tretji naslov, trikrat pa je še slavila na zelenem pesku v Charlestonu in lani tu, v Madridu, na modri peščeni podlagi. Za sabo ima 28 zmag na pesku in le 1 poraz, ko je lani sploh edinkrat izpadla v uvodnih krogih  grand slamov, na Roland Garrosu.

 

Mutua Madrid Open
Kategorija: WTA Premier
Datum: 05.05.2013 - 12.05.2013
Žreb: S-56 D-24
Podlaga: Pesek
Nagradni sklad: $ 4,033,254
http://www.madrid-open.com/


Finale:

1-Serena Williams (U.S.) beat 2-Maria Sharapova (Russia) 6-1 6-4
         

                             

pripravil: L.S.

foto: zimbio.com

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete