Halepova v izjemni formi; Tretja lovorika v petih tednih

15.07.2013
BUDIMPEŠTA, MADŽARSKA - Romunka Simona Halep v začeku junija še ni imela naslova s turnirjev serije WTA, danes ima v rokah že tri po zmagi v finalu Budimpešte.

Nürnberg, Hertogenbosch, sedaj še Budimpešta. Trije, praktično zaporedni naslovi za Simono Halep in neverjetnih pet tednov.

Vse do finala odlična Romunka sploh ni oddala niza, tako pa je bilo videti  tudi  v nedeljo na turnirju Hungarian Grand Prix. Prvi niz je 3. nosilka rutinirano dobila z Avstrijko Yvonne Meusburger, v tajbrejku 2. niza pa je imela  3 zaključne žoge. Meusburgerjeva je nato nanizala 8  točk od desetih,  a to je bil labodji spev, v prenesenem pomenu za Avstrijko. V 3. nizu je v 1. igri še povedla 30:15, nato se je njena pot končala. Halepova je zlahka dobila odločilni del ter zmagala s 6-3, 6-7(7), 6-1.

''Joj, izjemen dvoboj. Yvonne je igrala odlično. Sama sem imela že tri 'match' žogice v 2. nizu, pa se je izvlekla. Težko se je bilo  zbrati za 3. niz, vendar sem vesela, da mi je uspelo'', je dejala presrečna zmagovalka Halepova, ki ima od Roland Garrosa dalje razmerje na Touru 16-1. Izgubila je le na Wimbledonu s Kitajko Li Na v treh nizih. 

Simona je četrta Romunka, ki ima na računu vsaj 3 turnirske naslove, po Virginii Ruzici (12), Irini Spirlei (4) and Ruxandri Dragomir Ilie (4). 

Za finalistko Meusberrgerjevo je prav tako zelo dober teden. Dosedaj je imela uspehe le na domačem WTA turnirju v  Bad Gasteinu, nikjer drugje ni bila v polfinalu.

 

Hungarian Grand Prix
Datum: 08.07.2013 - 14.07.2013
Kategorija: WTA International
Nagradni sklad: $235,000
Podlaga: Pesek
http://www.hungariangp.hu/index.php?lang=en


Finale:

3-Simona Halep (Romania) beat Yvonne Meusburger (Austria) 6-3 6-7(7) 6-1              

Polfinale:

3-Simona Halep (Romania) beat Alexandra Cadantu (Romania) 6-2 7-6(1)
Yvonne Meusburger (Austria) beat 6-Chanelle Scheepers (South Africa) 6-2 6-2        

 

pripravil: L.S.

foto: hungariangp.hu

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete