Holger Rune prekinil niz zmag Đokoviču in slavil v Bercyu

06.11.2022
PARIZ, FRANCIJA - 19-letni Holgar Rune je spisal podvig na mastersu v Parizu in prvič v karieri slavil na turnirju serije ATP 1000.

Norvežan Holger Rune je na pariškem mastersu spisal izjemno pravljico. V 1. krogu se je znašel v zelo nezavidljivem položaju, ko je proti Wawrinki zaostajal 6-4, 5-4 (40:15), nekako izvlekel tekmo, nato pa danes celo dvignil pokal ter v finalu ugnal velikega Novaka Đokoviča po treh nizih s 3-6, 6-3, 7-5.

Trenutek v 1. krogu, ko je bil Rune v izgubljenem položaju, nato pa se je rešil in na koncu osvojil pariški masters.

Trenutek v 1. krogu, ko je bil Rune v izgubljenem položaju, nato pa se je rešil in na koncu osvojil pariški masters.

To je za najstnika iz Norveške daleč najboljši rezultat v karieri, za nameček si je zagotovil mesto rezerve za zaključni masters v Torinu.

Đokovič ostaja pri 38. naslovih na mastersih, še vedno pa je to rekordni dosežek, saj ima njegov prijatelj Nadal dva pokala manj v tem rankingu tekmovanja. 

Kar 74 vinerjev ob 33 nevsiljenih napakah je v finalu pripravil Rune, sam dvoboj pa je bil zelo atraktiven. Ni kaj, četrti zaporedni finale in druga lovorika v mesecu in nekaj je izjemen dosežek, opozoril je nase in naslednjo sezono bo vsekakor eden 'glavnih' na turneji. Niz Runeja zmag v prestolnici Francije je briljatnten, padli so po vrsti Wawrinka, Hurkacz, Rubljov, Alcaraz, Auger Aliassime in Đokovič. Fantastični teden. 

''To mi pomeni vse. To je bil najboljši način kako se konča teden. V čast mi je bilo deliti teren z Đokovičem'', je povedal mladi Skandinavec, ki ima sedaj 19 dobljenih dvobojev iz zadnjih 21 nastopov. 


Rolex Paris Masters
Kraj: Pariz (FRA)
Kategorija: ATP 1000
Datum: 31.10.2022 - 06.11.2022
Podlaga: Trda (dvorana) 
Nagradni sklad: 6,008,725 EUR
https://www.rolexparismasters.com/

Finale:

Holger Rune (Norway) beat 6-Novak Djokovic (Serbia) 3-6 6-3 7-5

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

 

Video:

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete