Sladko maščevanje in vrnitev kralja. Đokovič do 37. mastersa in številke 1 ob koncu sezone.

08.11.2021
PARIZ, FRANCIJA - Prvi teniški igralec sveta je osvojil letos še peti naslov, najboljši je bil na mestersu v Parizu.

Srbski tenški šampion Novak Đokovič je najboljši možni način odgovoril po porazu v finalu OP ZDA. Takrat je v finalu, v katerem je lovil grand slam, lovorike z vseh štirih turnirjev velike četverice v eni sezoni (nazadnje je to uspelo Rodu Laverju leta 1969) ter se soočil z največjim pritiskom tekme v karieri, pač pogorel, a to je del športa. Tudi takšni asi, kot je Đokovič, podležejo v kakšnem trenutku, a njegova vrlina je toliko večja. Na prvem nastopu po OP ZDA, na mastersu v Parizu, je pokazal, da ni zastonj največji teniški igralec vseh časov. Rekordi si sledijo po tekočem traku! 

Že po zmagi v polfinalu si je zagotovil prvo mesto na ATP lestvici ob koncu sezone, kot prvemu je to uspelo že sedmič, si je z zmago v finalu na Daniilom Medvedjevom s 4-6, 6-3, 6-3 priigral še rekordni 37. naslov na mastersih. In še nekaj. Rusu se je tako oddolžil za 'pekoči' poraz v finalu Odprtega prvenstva ZDA in to zmago čustveno praznoval s sinom Stefanom in hčerko Saro, ki sta bila na tribuni. Beograjčan je v pariški dvorani Bercy slavil že šestič.

V prvem pariškem finalu prvih dveh na ATP lestvici po letu 1990, je Novak našel način, da je strl neugodnega Medvedjeva po 2 urah in 15 minutah.

''Naredil sem pregled kaj je šlo narobe pred mesecem in pol v finalu OP ZDA. Moral sem analizirati njegovo igro, poskušal sem najti tiste majhne detajle. V prvem nizu je dobro serviral, takoj mi je vzel servisno igro. Vedel sem, da bo prišel trenutek, ko bom lahko lažje prebral njegov začetni udarec, nisem se spustil v tekmo brezglavo. Daniil je izjemen tenisač, prikazala sva odlično igro'', je povedal Nole, ki je sedaj rekorder po naslovu na turnirjih ATP 1000. Rafael Nadal ima sedaj en naslov manj od njega, Roger Federer pa že 9 manj. 

Vodilni po naslovih na turnirjih serije ATP 1000
  Igralec Naslovi
1. Novak Đokovič (SRB) 37
2. Rafael Nadal (ŠPA) 36
3. Roger Federer (ŠVI) 28
4. Andre Agassi (ZDA) 17
5. Andy Murray (VB) 14

Tako Đokovič kot Medvedjev bosta sedaj nastopila na zaključnem turnirju osmerice v Torinu. Vse skupaj se bo odvijalo v dvorani Pala Alpitour od 14. do 21. novembra.


Rolex Paris Masters
Kraj: Pariz (FRA)
Kategorija: ATP 1000
Datum: 01.11.2021 - 07.11.2021
Podlaga: Trda (dvorana) 
Nagradni sklad: € 4,289,970
https://www.rolexparismasters.com/

Finale:

1-Novak Djokovic (Serbia) beat 2-Daniil Medvedev (Russia) 4-6 6-3 6-3

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete