Hrvaška proti finalu, Američani spet na kolenih

14.09.2018
ZADAR, HRVAŠKA - Zelo zanesljiva je bila Hrvaška v prvem dnevu polfinala Davisovega finala proti ZDA. Na peščeni podlagi igrišča v Zadru so Hrvati povedli 2:0 in prišli na korak do novega finala.

Čeprav so imeli Američani na papirju največ možnosti v prvem dvoboju, na igrišču ni bilo tako. Borna Ćorić je gladko, z izvrstno predstavo, premagal nominalno prvega ameriškega igralca Steva Johnsona.

Že v tretji igri prvega niza je Ćorić vpisal brejk. Prednost je ohranil vse do konca prvega niza (6-4). Zelo podoben je bil naslednji niz, ampak se Johnson ni predal, vrnl se je v tekmo. V tajbrejku je Američan imel mini-brejk prednosti, vendar je Ćorić odigral nekaj izjemnih točk v ključnih trenutkih. V tretjem nizu Johnson ni imel več nobenih možnosti.

Za tem je na igrišče stopil Marin Čilić. Na nasprotni strani je bil debitant Francis Tiafoe. Prvi niz se je končal po samo 26 minutah, 6-1 za Čilića. Tiafoe se je vrnil po vodstvu Čiliča 4-1 v drugem nizu, vendar ni našel dovolj kakovostnih točk za preobrat. Zelo dober je bil mladec v tretjem nizu, ki ga je Čilić moral dobiti po podaljšani igri.

Hrvaška je do sedaj premagala ZDA na vseh štirih medsebojnih tekmah. Naši sosedi so na dobri poti, da jih uženejo tudi petič. Hrvaško zmago lahko jutri v Zadru v dvojicah potrdita Ivan Dodig in Mate Pavić, ko se bosta pomerila proti ameriški navezi Mike Bryan-Ryan Harrison.

V drugem polfinalu se merita med seboj reprezentanci Francije in Španije. V Lillu vodijo domačini po prvem dnevu z dvema točkama prednosti. Benoit Paire je gladko, po treh nizih s 7-5, 6-1 in 6-0 nadigral Pabla Carrena Busto, Lucas Pouille pa je v izenačenem obračunu po petih nizih premagal Roberta Bautista Aguta. Rezultat je bil 3-6, 7-6(5), 6-4, 2-6, 6-4.


Davisov pokal, polfinale

HRVAŠKA - ZDA 2:0

Borna Ćorić - Steve Johnson 6:4, 7:6 (4), 6:3
Marin Čilić - Frances Tiafoe 6:1, 6:3, 7:6 (5)

 

pripravil: Jurica Godina

foto. HTS

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete