Nov izziv za sodnika Sereninega finala. Prihaja na vroče hrvaško igrišče

12.09.2018
Od petka bo Hrvaška v Zadru gostila Američane v polfinalu svetovne skupine Davisovega pokala. Eden izmed sodnikov dvoboja bo Carlos Ramos, Portugalec s katerim se je jezna Serena Williams spopadla v finalu OP ZDA.

To informacijo nam je potrdila Mednarodna teniška zveza (ITF). Drugi sodnik hrvaško-ameriškega polfinala na peščeni podlagi bo Francoz Emmanuel Joseph.

Dvoboj bo potekal na posebno zgrajenem štadionu v Zadru, kjer bo okoli 8 tisoč hrvaških navijačev zagotovo priredilo vročo atmosfero. Sodnikoma vsekakor ne bo lahko.

Američani tudi brez Socka

Potem, ko je John Isner odpovedal nastop zaradi družinskih razlogov, se je ameriški selektor Jim Courier znašel v novih težavah, saj v Zadar ni dopotoval tudi Jack Sock, ki si je poškodoval koleno na OP ZDA, katerega je osvojil v dvojicah z Mikeom Bryanom (drugi zaporedni Grand Slam naslov za ta par).

Namesto Socka, je Courier vpoklical Ryana Harrisona. V ameriški ekipi sta še Sam Querrey, Steve Johnson, Mike Bryan in mladi Francis Tiafoe, ki bo morda na tem obračunu tudi debitiral.

"Izgubili smo vse dosedanje dvoboje s Hrvaško (štirikrat, op.a.), ampak verjamemo v uspeh. Žoge so tiste, ki si ne spomnijo zgodovine, o vsem odločajo tisti, ki igrajo z njimi", je dejal  Courier na novinarski konferenci.

Krajan: Imam 'dream team'

Hrvaški kapetan Željko Krajan ima na voljo, kot je sam dejal, pravi 'dream team'. Tu so, namreč, svetovne številke 6 in 18, Marin Čilić in Borna Ćorić, pa tudi tretji igralec sveta v dvojicah in povratnik v reprezentanco Mate Pavić, ki za sobotni obračun trenira z Ivanom Dodigom. To naj bi bila močna hrvaška kombinacija za dvojice. V ekipi je tudi Franko Škugor.

Dvoboj Hrvaške in ZDA se začne v petek ob 11. uri. V drugem polfinalu se bosta na stadionu v Lillu pomerili Francija in Španija (brez Nadala).

 

pripravil: Jurica Godina

foto: HTS

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete