Del Potro in Isner v finalu Washingtona!

04.08.2013
Prvo postavljeni nosilec na turnirju Juan Martin del Potro je po skoraj dveh urah ugnal Nemca Tommya Haasa s 7-6(4) in 6-3. V finalu se bo pomeril z Johnom Isnerjem, ki je s 6-7(7), 6-3 in 6-4 ugnal Rusa Dmitrya Tursunova.

Argentinec je tekmo začel nekoliko rezervirano, saj je Haas z zgodnjim brejkom hitro poskrbel za vodstvo s 4-1. A na del Potrovo srečo je v Washingtonu začelo deževati, tako da je bila tekma prekinjena. Po premoru se je Argentinec zbral, hitro nanizal dva brejka, in povedel s 5-4. Argentinec je tako serviral za prvi set, a tudi Nemec se še ni predal. V 10. igri prvega niza je uspel del Potru odvzeti začetni udarec, tako da sta bila igralca ponovno izenačena. V podaljšani igri je Argentinec hitro povedel z dvema mini brejkoma, Haasu je uspel le en mini brejk, tako da je prvi niz dobil del Potro. V drugem nizu sta igralca vse do 9. igre zadržala svoj začetni udarec, potem pa je Argentincu uspel brejk, ki se je izkazal za odločilnega, saj je Argentinca popeljal v Washingtonsko finale.

"Na začetku sem bil v zaostanku, a mislim da mi je dež pomagal, da sem se lahko vrnil v prvi set. Imel sem nekaj sreče, a na koncu sem odigral dobro" je po zmagi povedal finalist Juan Martin del Potro. 

John Isner

V finalu se bo del Potro pomeril z Američanom Johnom Isnerjem, ki je v izenačenem polfinalu po treh nizih premagal Rusa Dmitrya Tursunova. Po tem ko je Američan izgubil prvi niz po izjemno izenačeni podaljšani igri, se je Isner vednarle uspel pobrati in dobiti naslednje dva niza, tudi njemnu pa je nekoliko "pomagal" dež, saj je začelo deževati v drugem nizu, ko je imel Tursunov priložnost za odvzem servisa. Američan se je po premoru zbral, nevtraliziral brejk priložnost Rusa in tekmo rutinirano pripeljal do konca. Ponovano je Isner izvrstno serviral, saj je nasprotniku zabil kar 29 asov, izjemno je serviral prav ob zaključku dvoboja, ko je v zadnjih dveh servisnih igrah s šestimi asi "prerešetal" Rusa. 

"Mislim, da bi tudi brez dežja vse šlo v redu. Vedno na igrišču zgledam bolj utrujen kot v resnici sem, res pa je da sem po odmoru na igrišče prišel precej bolj svež" je po zmagi dejal zmagovalec polfinal John Isner.

 

Washington, ZDA
Ime turnirja: Citi Open
Podlaga: trda
Nagradni sklad: 1 546 590$

http://www.citiopentennis.com/


Rezultati Washington polfinale:

1-Juan Martin Del Potro (Argentina) beat 3-Tommy Haas (Germany) 7-6(4) 6-3
8-John Isner (U.S.) beat Dmitry Tursunov (Russia) 6-7(7) 6-3 6-4 


 

foto: atpwordtour.com

pripravil: Izidor Kolar

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete