Švicarji in Čehi odigrali najdaljši dvoboj v zgodovini!

03.02.2013
V dvoboju 1. kroga svetovne skupine Davisovega pokala, smo bili priča zgodovinsko dolgemu dvoboju v igri dvojic, ki so ga odigrali predstavniki Švice in Češke!

V Ženevi so se drugi dan Davisovega pokala v igri dvojic pomerili Stanislas Wawrinka in Marco Chiudinelli za Švico in Tomas Berdych ter Lukaš Rosol, ki sta branila barve Češke, branilke naslova. Če smo včeraj pisali, da so Poljaki in Slovenci odigrali maratonski 4 urni dvoboj v igri dvojic, potem so Švicarji in Čehi odigrali super maraton, saj je dvoboj trajal kar 7 ur in 2 minuti. To je najdaljši dvoboj v zgodovini Davisovega pokala in drugi najdaljši nasploh, na prvem mestu sta "nedotakljiva"John Isner in Nicolas Mahut!

Češka naveza je na koncu slavila s 6:4, 5:7, 6:4, 6:7 (3), 24:22 in povedla z 2:1 v dvoboju. V odločilnem, nizu je Švicarjema uspelo ubraniti kar 12 "match" žogic nasprotnikov, 13. pa je bila usodna. Danes se bosta v 1. dvoboju dneva med seboj pomerila Stanislas Wawrinka in Tomas Berdych in videli bomo kakšen vpliv bo imel včerajšnji rekordno dolg dvoboj!

Srbi so se kljub pritoževanju nad kvaliteto igrišča v Belgiji, že po 2 dneh uvrstili v naslednji krog

Srbi so se kljub pritoževanju nad kvaliteto igrišča v Belgiji, že po 2 dneh uvrstili v naslednji krog

Reprezentance Srbije, Francije in Argentine so že prišle do 3 zmag in se tako uvrstile v nalednji krog Davisovega pokala. Pri ostalih parih bo odločitev padla danes. V dvoboju med ZDA in Brazilijo sta možnost za zmago domače reprezentance po 3 dvobojih zapravila brata Bryan,  najboljša igralca v igri dvojic na svetu. Marcelo Mello in Bruno Soares sta presenetljivo slavila v 5 nizih z rezultatom 7:6(6),6:7(7),6:4,3:6,6:3. Tudi Kanadčani so imeli priložnost za zmago po 2 dnevih proti oslabljeni španski reprezentanci, a so zapravili vodstvo z 2:1 v igri dvojic!

Rezultati po 2 dneh dvobojev v Davisovemu pokalu :

Argentina : Nemčija      3 : 0

Belgija : Srbija               0 : 3

Kanada : Španija          2 : 1

Francija : Izrael              3 : 0

Italija : Hrvaška             2 : 1

Kazahstan : Avstrija     2 : 1

Švica : Češka               1 : 2

ZDA : Brazilija               2 : 1

 

foto : images.google

pripravil : Marjan B.

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete