Juvanova po šesti zaporedni zmagi v polfinalu Bola

14.10.2016
BOL, HRVAŠKA - Petnajstletna Kaja Juvan je v polfinalu 10,000 USD vrednega ITF turnirja na Bolu na Braču.

Kaja Juvan (b.u.) ni izpustila ponujene priložnosti v četrtfinalu peščenega ITF turnirja na Hrvaškem ter je zlahka premagala povabljenko Leo Boškovič (b.u.).

Varovanka trenerja Robija Cokana pri 15-letih navdušuje na članskih turnirjih najnižjega ranga. Že zmaga v 1. krogu ji je prinesla vpis na teniško WTA lestvico, sedaj le še dodaja točke. Potem, ko je v 2. krogu izločila postavljeno nasprotnico, je v četrtfinalu s 6-3, 6-1 deklasirala dve leti starejšo Hrvatico. V malo manj kot uri in pol je prišla do petih brejkov, zmaga ni bila niti malo ogrožena. Na Bolu je začela v kvalifikacijah in ima na računu šest zaporednih zmag in to brez izgubljenega niza.

In kaj jo čaka v polfinalu. Nič manj kot prva favoritinja Gabriela Pantučkova, 21-letna Čehinja, ki je 308. igralka sveta, zmagovalka Bola prejšnji teden, dvakratna letošnja zmagovalka Bola in zmagovalka slovenskega ITF turnirja 2016 v Velenju. Prav v Velenju sta se Kaja in Gabriela pomerili v finalu, Čehinja pa ji je preprečila ekspresen prvenec na članskih turnirjih. Priložnost za poravnavo računov je tu.

Četrtfinale:

Kaja JUVAN (SLO) 6-3 6-1  Lea BOSKOVIC (CRO)

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete