Odlični Juvanovi niz, veliki Sereni pa zmaga

04.07.2019
LONDON, V.B. - Komaj 18-letna Kaja Juvan se je v 2. krogu Wimbledona pomerila z največjo teniško igralko vseh časov in ji uspela odvzeti niz.

Kaja Juvan je v 2. krogu prestižnega Wimbledona nudila zelo dober odpor sedemkratni zmagovalki Sereni Williams, a slednja na koncu ni dopustila presenečenja, kaj presenečenja, senzacije. 

Po slabo odigranem nizu Američankein suvereni igri Juvanove je slovenska čudežna deklica presenetila in dobila prvi del s 6-2. Jasno je bilo, da ni več prostora za ležerno igro Serene, a Ljubljančanka se ni dala. Kljub temu, da je Williamsova krepko dvignila nivo, je igrala hrabro in v 3. nizu iz izgubljenega položaja (2-5) prislila tekmico, da je iz sebe iztisnila vse atome moči, rešila se je z asi pri servisu, kar znajo le največji. Nekoč 1. igralka sveta, ki je med tem postala tudi mamica, je na koncu vendarle slavila z 2-6, 6-2, 6-4. Čestitke Kaji za hrabro in dobro igro.

Ekipa Kaje Juvan na Wimbledonu

Ekipa Kaje Juvan na Wimbledonu

Kaja je povedla 3-0 in v 1. nizu ni popustila. Res je, da Serena ni bila na nivoju, vse skupaj je vzela ležerno ni pa zmedla varovanke trenerja Cokana. Z drugo izkoriščeno priložnostjo za brejk je končala niz. Mlajša Williamsova, ki ima 37 let, se je zavedala, da tako ne bo šlo. Takoj je pokazala, da bo morala Juvanova tudi zaigrati bolje za morebitno senzacijo. Ko je Američanka v naletu jo je težko ustaviti, moraš biti med najboljšimi na svetu, da jo uženeš z natančnimi udarci po črtah, ob tem pa so se pojavile tudi nevsiljene napake. S surovo močjo je Serena prevzela pobudo in v 3. nizu povedla 5-2. Ljubljančanka je odigrala pogumno in ji preprečila tako hitro slavjeter znižala na 4-5. V drugo Američanka ni grešila na servisu ter dokončala dvoboj sebi v prid.

"V prvem nizu je Juvanova odlično vračala servise. Zelo dobro je prebrala mojo igro in nič mi ni uspevalo. Ko sem pod pritiskom, uspem izvleči maksimum iz sebe. Zelo se veselim, da so me gledalci vzeli za svojo. Zdaj sploh, ko bova igrala skupaj z Andyjem Murryjem v mešanih dvojicah," je povedala Serena (citat povzet po RTVSLO).


Wimbledon 2019
Kraj: London, Velika Britanija
Datum: 01.07.2019 - 14.07.2019
Žreb: S-128
Podlaga: trava
Nagradni sklad: £ 38,000,000
https://www.wimbledon.com/en_GB/draws/index.html?event=RS

2. krog:

11-Serena Williams (U.S.) beat Kaja Juvan (Sloevnia) 2-6 6-2 6-4

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete