Kaja čez prvi krog kvalifikacij WTA turnirja v Pragi

08.08.2020
PRAGA, ČEŠKA - Kaja Juvan se je iz Palerma preselila v češko prestolnico Prago, kje je začela v kvalifikacijah.

19-letna Kaja Juvan je zmagala v 1. krogu kvalifikacij peščenega WTA turnirja v Pragi, ki je po Palermu drugi na sporedu po prekinitvi zaradi pandemije koronavirusa. Kaja je v Palermu preskočila kvalifikacije, nato zmagala tudi v 1. krogu, ko je šokirala 18. igralko sveta, v osmini finala pa jo je ustavila Italijanka Camila Giorgi.

Ljubljančanka se je za začetek Odprtega prvenstva Prage pomerila s 23-letno Anastasijo Komardino iz Rusije, sicer 202. igralko sveta ter jo ugnala s 7-5, 6-2.

Juvanova, na WTA lestvici zaseda 121. mesto, se je na terenu zamdila 1 uro in 40 minut, po izenačenem uvodnem nizu, ki ga je dobila v zaključku, pa je v drugem delu pokazala precej več. V obeh nizih je prišla do treh brejkov,na koncu pa osvojila 15 točk več (65:50). S tem je tudi dobila prvi medsebojni obračun z Rusinjo. V drugem krogu se bo merila z 22-letno Magdaleno Frech (173. na WTA) iz Poljske, s katero sta se nasproti mreže dobili prav prejšnji teden v Palermu, v 1. krogu kvalifikacij, ko je po treh nizih slavila Slovenka.

V glavnem delu sta neposredno Polona Hercog in Tamara Zidanšek. Obe sta v Palermu izpadli v 1. krogu, Zidanškovo pa na Siciliji še čaka finale v konkurenci dvojic. Sicer jo je najslabše odnesla Hercogova, saj bo v uvodnem krogu Prage igrala proti 1.nosilki Simoni Halep. Rmunka je 2. igralka sveta. Zidanškovo čaka dvoboj s Katerino Siniakovo iz Češke, 54. na WTA lestvici.


Prague Open
Kraj: Praga (ČEŠ)
Datum: 10.08.2020 - 16.08.2020
Kategorija: WTA International
Podlaga: Pesek
Nagradni sklad: $202,250

1. krog(kvalifikacije):

Kaja Juvan (Slovenia) beat Anastasiya Komardina (Russia) 7-5, 6-2

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

 

 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete