Kaja Juvan dobila dva obračuna, tudi slovenski derbi za polfinale Portoroža

17.09.2021
PORTOROŽ, SLOVENIJA - Peti dan turnirja WTA Portorož je organizatorjem malce ponagajal dež, vseeno pa smo ob koncu dneva videli slovenski dvoboj. V četrtfinalu turnirja WTA Zavarovalnica Sava Portorož sta se srečali Tamara Zidanšek in Kaja Juvan.

V izjemnem vzdušju pod žarometi v Tenis areni Portorož je bilo čutiti, da je za obe igralke ta dvoboj nekaj posebnega. Odločitev v prvem nizu je padla v podaljšani igri, v kateri je Juvanova hitro povedla s kar 5/0, na koncu pa jo je dobila s 7/4.

“Zdi se mi, da se je dvoboj prelomil v podaljšani igri. Najprej sem poskušala graditi točke s forehandom, potem pa sem šla v bekend udarce. Vzela sem ji samozavest. Zdi se mi, da sem na tej strani močnejša kot ona in da je tu nastala razlika. Ob tem pa sem bila na servisnih igrah najbolj odločna,” je dejala Juvanova, Zidanškova pa je o prvem nizu povedala: “Prvi niz je bil res izenačen. Ko sem ji vzela servis, mi ga je takoj tudi ona. Oba sva nato držali neko osredotočenost. Odločale so malenkosti. Pri 6:5 sem imela priložnost, ampak sta mi dva forehanda poletela izven igrišča.
Nato sem hitro izgubila niz. Borila sem se, Kaja pa tudi ni popuščala. Tako pač je.”

V drugem nizu je bila Juvanova ves čas v prednosti, zdelo pa se je, da gibanje pri Zidanškovi ni bilo optimalno: “Fizično je bilo zelo zahtevno, v zraku je bilo veliko vlage. Igrišča so počasno. Točke so bile dolge. Res moraš biti fizično in psihično dobro pripravljen. Danes sem v drugem nizu pri kakšni točki malce “zaškripala”. Podlaga je zelo težka, tako da se hitro prikrade kakšna bolečina,” je dejala Zidanškova, ki jo jutri zdaj čaka polfinalni nastop v igri dvojic. Juvanova se bo v polfinalu med posameznicamu pomerila z Alison Riske, a danes je bil tudi po koncu tekme v osredju slovenski dvoboj, v katerem je Juvanova izkoristila tretjo zaključno žogo: ”V tistem trenutku gre veliko misli po glavi. Tu je tudi utrujenost, želja. Proti Tamari sem enkrat že vodila s 5:2 v tretjem nizu, pa sem potem izgubila dvoboj. Na njen servis mi ni uspelo zaključiti, a sem potem zaključila na svojega. Ves čas sem želela obdržati raven energije, ker sem bila na koncu že povsem izmučena. Odločila sem, da bom tu celo noč, če bo treba. In na koncu mi je uspelo. Na koncu pa se je dan zaključil na najboljši možni način.” Naj spomnimo, Ljubljančanka je danes odigrala dva dvoboja. V 2. kolu je namreč premagala Srbkinjo Aleksandro Krunić.

V konkurenci dvojic se je danes v drugem kolu poslovila Nika Radišić.


 

Zavarovalnica Sava Portorož
Kraj: Portorož (SLO)
Datum: 13.09.2021 - 19.09.2021
Kategorija: WTA 250
Podlaga: Trda
Nagradni sklad: 235,238 USD
https://www.tenis-slovenija.si/

Četrtfinale:

Kaja Juvan (Slovenia) beat 5-Tamara Zidansek (Slovenia) 7-6(4) 6-3

2. krog:

Kaja Juvan (Slovenia) beat Aleksandra Krunic (Serbia) 7-6(1) 6-4
5-Tamara Zidansek (Slovenia) beat Anhelina Kalinina (Ukraine) WO


 

 

vir: Tenis Slovenija

foto: SPORTIDA

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete