Kaja Juvan korak od novega mejnika. Mladenka je v finalu evropskega mladinskega prvenstva.

29.07.2017
KLOSTERS, ŠVICA - 16-letna Kaja Juvan spet blesti. Na peščenem teniškem turnirju za mladinke, oziroma na evropskem mladinskem prvenstvu, se je uvrstila v veliki finale.

Kaja Juvan je 6. nosilka evropskega mladinskega prvenstva v švicarskem Klostersu, danes pa se je z novo odlično predstavo prebila v veliki finale. S 4-6, 6-3, 6-3 je nadigrala 4. nosilko Olgo Danilovič iz Srbije, s katero je pred kratkim osvojila mladinski Wimbledon v dvojicah.

Kaj vse letos osvaja Kaja, tudi aktualna zmagovalka Orange Bowla. V zadnjem času je prišla do zmage na največjem slovenskem teniškem turnirju Infond Open, osvojila je mladinski turnir v dvojicah na Wimbledonu, trenutno pa je le še za zmago oddaljena od evropske mladinske prvakinje.

Turnir v švicarski podalpski vasici začne 128 igralk, tako kot na grand slamih, Kaja pa je bila v 1. krogu prosta. Brez težav, brez izgubjenega niza je prišla do polfinala, kjer je padla prijateljica in vrstnica iz Srbije, v finalu pa jo čaka dvoboj s 1. nosilko in prvo favoritinjo iz Ukrajine Marto Kostjuk, 3. na mladinski lestvici. 15-letna Ukrajinka je Kajo do sedaj premagala v obeh medsebojnih tekmah, nazadnje pred dvema tednoma na mladinskem Wimbledonu v 1. krogu. Prišel je čas, da Juvanova poravna račune...

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

 

 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete