Kar ni uspelo Federerju, je Blažu Kavčiču. Ljubljančan ponovno št.1 slovenskega tenisa.

17.03.2017
ŠENZEN, KITAJSKA - Blaž Kavčič bo od ponedeljka naprej spet številka 1 slovenskega tenisa. Vodilni položaj si je priigral na Challengerju v Šenzenu, ko je na kolena spravil 1. nosilca Jevgenija Donskoja.

Kar pred dvema tednoma na ATP500 turnirju v Dubaju ni uspelo veikemu Rogerju Federerju, je od danes naprej spet vodilnemu slovenskemu tenisaču Blažu Kavčiču. V četrtfinalu ATP Challengerja na Kitajskem je z 2-6, 7-5, 6-3 premagal prvopostavljenega Jevgenija Donskoja. Bravo!

Kavčič, ki je 6. nosilec 75,000 USD vrednega turnirja v Šenzenu, je najmanj v polfinalu. Letošnjo sezono kaže odlične predstave, le vprašanje časa je, kdaj bo v vitrino postavil novo lovoriko ter se spet zavihtel med 100 najboljših na svetu.

Donskoj, 99. igralec sveta, je stalna stranka Blaža, saj ga je naš teniški as premagal tudi v tretjem medsebojnem dvoboju. Blaž (147. na ATP) ni popustil. Tako kot vedno je stiskal obroč do konca in se razveselil polfinala, že četrtega v tem letu. 

26-letni Rus je bolje odprl tekmo, z dvema brejkoma je ekspresno dobil 1. niz, Kavčič pa je v nadaljevanju vzpostavil ravnotežje. Po enem odvzemu servisa na vsaki strani je 30-letni Črnučan pripravil presenečenje ob koncu. Vzel je servisno igro favoriziranemu nasprotniku še pred morebitnim tajbrejkom in v 3. nizu z odličnim serviranjem zaprl pot tekmecu do uspeha. Po 2 urah in 14 minutah je padel 1. nosilec. Blaž bo od ponedeljka naprej vodilni slovenski tenisač, na lestvici bo prehitel Grega Žemljo. 

Polfinala prinaša 31-letnega Luco Vannija, Italijana, ki je dobil tudi portoroški Challenger pred dvema sezonama. Kot 139. igralec sveta je 5. nosilec Šenzena. Lani sta se pomerila dvakrat, v Brescii je slavil Vanni po tajbrejku 3. niza, v Nan Čangu pa Kavčič po dveh nizih.


2017 Pingshan Open
Kraj: Šenzen (KIT)
Datum: 12.03.2017 - 19.03.2017
Kategorija: ATP Challenger
Podlaga: Trda
Nagradni sklad: $75,000

Četrtfinale:

6-Blaz Kavcic (Slovenia) beat 1-Evgeny Donskoy (Russia) 2-6 7-5 6-3

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete