Kavčič nadaljuje v Melbournu, Žemlja izpadel

11.01.2017
MELBOURNE, AVSTRALIJA - Prvi krog kvalifikacij OP Avstralije je slovenskima teniškima igralcema prinesel polovični izkupiček. Blaž Kavčič je po pričakovanju zmagal, Grega Žemlja pa ni uspel presenetiti 6. nosilca.

Prvi je na trdo melbournško podlago letošnjega Odprtega prventva Avstralije stopil 29.-letni Blaž Kavčič (192. na ATP). V 1. krogu kvalifikacij je pričakovano premagal mladega Italijana Mattea Donatija. Slednji je predal še pred dokončnim porazom pri rezultatu 6-2, 3-3.

Kavčič je po samo 47 minutah odpotoval v 2. krog kvalifikacij OP Avstralije. 21-letnega Donatija je z izvrstnim serviranjem nadigral v uvodnem nizu. Na začetnem udarcu je oddal eno samo točko, vpisal da brejka iz dveh priložnosti, sam pa ni ponudil nobene. 2. niz je bil bolj izenačen. Mrtvi tek je trajal do konca 6. igre, ko se je 210. igralec sveta odločil za predajo. 

Blaž Kavčič je s trenerjem Miho Mlakarjem dobro začel kvalifikacije Odprtega prvenstva Avstralije

Blaž Kavčič je s trenerjem Miho Mlakarjem dobro začel kvalifikacije Odprtega prvenstva Avstralije

Drugi kvalifikacijski krog Kavčiču prinaša 1. nosilca, češkega teniškega veterana Radeka Štepaneka. Gre za izjemno izkušenega, vrhunskega tenisača, nekoč TOP10 igralca sveta, ki je pred nekaj dnevi na močnem ATP turnirju v Dohi prišel do četrtfinala, kjer je izgubil s kasnejšim zmagovacem Đokovičem. V Melbournu je prvič nastopil že leta 2002, najboljši rezultat pa je dosegel pred enajstimi leti s četrtfinalom. Teniška izkaznica 38-letnega Čeha je polna uspehov in ni dvoma, kdo bo favorit. Blaž nima kaj izgubiti, navsezadnje je dobil njun edini medsebojni dvoboj na istem prizorišču leta 2014 v 1. krogu glavnega dela. Upanje na dober izhod ob dobri predstavi mu ponuja tudi ne prav bleščeča predstava Čeha v uvodnem obračunu. Dobil ga je šele po treh nizih.


Tridestletni Grega Žemlja (152. na ATP) ni uspel presenetiti 6. nosilca kvalifikacij Bjorna Fratangela. Kranjčan je imel težko nalogo, saj je Američan 114. na ATP lestvici, s tem pa je bil tudi papirnati favorit. Izgubil je po tesnem boju s 6-4, 7-6(3), v katerem smo videli le en brejk. Težava Grege je, da težko pride do odvzema servisa in to se je potrdilo tudi danes. 23-letni Fratangelo je ubranil edino brejk priložnost Slovenca, sam pa izkoristil eno od štirih v 1. nizu, kar mu je ob dobljenem tajbrejku v 2. nizu prineslo pozitiven rezultat in 2. krog kvalifikacij. Žemlja je zadel 10 asov (Fratangelo 8), kar pa ni bilo dovoj za napredovanje in bo prvo zmago v novi sezoni iskal na naslednjih turnirjih.


Australian Open
Kategorija: Grand Slam
Datum: 16.01.2017 - 29.01.2017
Žreb: S-128 D-64
Podlaga: Trda
Nagradni sklad: 50,000,000 avstralskih dolarjev
http://www.ausopen.com/index.html

1. krog(kvalifikacije):

Blaz Kavcic (Slovenia) beat Matteo Donati (Italy) 6-2 3-3 retired
6-Bjorn Fratangelo (U.S.) beat Grega Zemlja (Slovenia) 6-4 7-6(3)

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete