Kavčič odpisal še Vuja za polfinale Šenzena

03.11.2017
ŠENZEN, KITAJSKA - Najboljši slovenski teniški igralec Blaž Kavčič je kot 2. nosilec v polfinalu ATP challengerja na Kitajskem.

30-letni Blaž Kavčič je v četrtfinalu 75,000 USD vrednega challengerja v Šenzenu odpisal neugodnega najstnika in domačina Jibinga Vuja (331. na ATP) s 7-6(1), 3-6, 6-2 in je le dve zmagi oddaljen od lovorike.

Tretja zmaga Ljubljančana, trenutno 99. igralca sveta, v Šenzenu, ga pošilja med štiri najboljše, kjer bo poskušal dobiti še tretji letošnji challenger turnir. Za ta podvig potrebuje še dve zmagi, ki pa bosta vse prej kot lahko delo.

V četrtfinalu turnirja na trdi podlagi se je Kavčič soočil z 18-letnim Kitajcem Vujem, ki je velik potencial. Letos je že osvojil turnir serije challenger, vedelo se je, da bo moral slovenski teniški as pokazati vse znanje, da se prebije v polfinale. V uvodnem nizu je zadel kar 9 asov, kar pa ni bilo dovolj za lahko osvojen 1. niz. Dobil ga je šele po podaljšani igri. V 2. nizu Blažu ni stekla igra na prvem začetnem udarcu, izgubil je dve servisni igri, Kitajec pa mu sploh ni ponudil priložnosti za brejk. Morala sta v odločilni del, kjer je Kavčič pokazal, zakaj je v TOP100. Izboljšal je servis, oddal vsega 5 točk v tem elementu in tekmecu ni dopustil nobenih možnosti za zmago. Po malo manj kot dveh urah je zasluženo odšel v polfinale.

Ni dvoma, da bo tudi v polfinalu favorit, vsaj na papirju. Spet ga čaka mladenič, tokrat 20-letni Poljak Hubert Hurkacz, trenutno 343. igralec sveta. Prejšnji teden sta se merila v četrtfinalu Suzhouja, Blaž je slavil po podaljšani igri 3. niza. 


Shenzhen Longhua Open
Kraj: Šenzen (Kitajska)
Datum: 30.10.2017 - 05.09.2017
Kategorija: ATP Challenger
Podlaga: Trda
Nagradni sklad: $75,000+H

Četrtfinale:

2-Blaz Kavcic (Slovenia) beat  wc-Yibing Wu (China) 7-6(1) 3-6 6-2

 

pripravil: L.S.

foto: Vid Ponikvar

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete