Kavčič ostaja nerešljiva uganka za favoriziranega Stahovskega

07.02.2017
BUDIMPEŠA, MADŽARSKA - Slovenski teniški reprezentant Blaž Kavčič je z novo borbeno predstavo premagal sedaj že 'stalno stranko' Sergeja Stahovskega.

29-letni Blaž Kavčič (170. na ATP) je nočna mora za Ukrajinca Sergeja Stahovskega (108. na ATP). Položaj na lestvici vzhodnoevropejca sploh nima nobene veze, saj ga izvrstni Kavčič vedno užene. Na ATP Challengerju v Budimpešti je dobil še četrti medsebojni dvoboj, drugega v dveh tednih po Rennesu. Ljubljančan je v 1. krogu slavil s 3-6, 6-3, 6-4

2. nosilec Stahovski je danes mislil, da bo vendarle dobil tekmo, toda borbenost Črnučana je brezmejna. Telmeca je zlomil po preobratu in 2 urah in 21 minutah igre.

Kavčič se je skupaj z Žemljo iz Maribora in uspešnega tekmovanja v pokalu Davis premaknil v glavno mesto Madžarske, kjer poteka dvoranski Challenger za denarno pogačo 64,000 evrov. Kljub neugodnemu žrebu, enakim kot pred dvema tednoma v Rennesu, pa nadaljuje s tekmovanjem. Bravo.

Uvodna igra 1. kroga je prinesla brejk Kavčuč, ki je nato malo zastal. Po 3-3 je 31-letni Ukrajinec nanizal tri zaporedne igre in osvojil uvodni niz. V drugem in tretjem delu je Kavčiču zadostoval en brejk. Z dobrim serviranjem je izločil 2. nosilca turnirja in se razveselil novih točk, ki jih bo poskušal čim bolj povečati.

V 2. krogu bo Kavčič imel na papirju lažjega nasprotnika, 27-letnega Nemca Yannicka Madena, 255. igralca sveta. Pomerila se bosta prvič.


Hungarian Challenger Open
Kraj: Budimpešta (MAD)
Datum: 04.02.2017 - 12-02-2017
Kategorija: ATP Challenger
Podlaga: Trda
Nagradni sklad: €64,000

1. krog:

Blaz Kavcic (Slovenia) beat 2-Sergiy Stakhovsky (Ukraine) 3-6 6-3 6-4

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete