Keji Nišikori brez težav čez Lopeza in lovorike v Memphisu!

25.02.2013
MEMPHIS, ZDA - 5. nosilec ATP 500 teniškega turnirja v Memphisu Keji Nišikori, je dobil finale s Špancem Felicianom Lopezom ter osvojil tretji naslov v karieri.

V nedeljskem finalu turnirja U.S. National Indoor Tennis Championships je zmagal Japonec Keji Nišikori, ki je s 6-2, 6-3 premagal Feliciana Lopeza.

22. igralec sveta ni oddal niti niza do končne zmage na teniškem turnirju v ameriški zvezni državi Tennessee in je prvi Japonec, ki je zmagal na omenjenem dogodku, ki se kot edini na turneji igra v privatnem klubu. Od treh lovorik, ki jih je Japonec do sedaj pospravil  v vitrino, dve prihajata s turnirjev serije ATP 500.

Španca Feliciana Lopeza je Nišikori ugnal precej zlahka. Takoj na začetku mu je vzel servisno igro, do konca obračuna pa dobil 79% točk na svoj začetni udarec. 23-letnik je prišel do štirih brejkov iz osmih priložnosti ter končal igro po  67 minutah. V letošnjem letu pozna le dva poraza ob enajstih zmagah,  Lopezu pa se je tudi maščeval za edini poraz v njunem dvoboju pred dvema letoma v Barceloni.

Na drugi strani levorokemu Špancu ni uspelo prekiniti triletni post brez zmage na turneji. Nazadnje je dvignil pokal leta 2010 v Johannesburgu. V finalih ima Lopez sedaj precej negativno razmerje, 2-6.

 

U.S. National Indoors Tennnis Tournament
Kategorija: ATP World Tour 500
Datum: 18.02.2013 - 24.02.2013
Žreb: S-32 D-16
Podlaga: Trda (dvorana)
Nagradni sklad: $ 1,212,750
http://www.memphistennis.com/home


Finale:

5-Kei Nishikori (Japan) beat Feliciano Lopez (Spain) 6-2 6-3

 

pripravil: L.S.

foto: atpworldtour.com

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete