Končno mu je uspelo. Auger Aliassime do slavja na ATP 500 turnirju v Rotterdamu.

13.02.2022
ROTTERDAM, NIZOZEMSKA - Po osmih porazih v finalih je Kanadčan Felix Auger Aliassime le prišel do naslova na ATP turneji, osvojil je turnir serije 500 v Rotterdamu.

Felix Auger Aliassime je konno razbil zmagovito kodo na ATP turneji. Osemkrat je že igral v finalu pa vedno ostal praznih rok, v devetem pa je le uspelo. V finalu Rotterdama je gladko pospravil s 1. nosilcem Stefanosom Cicipasom s 6-4, 6-2.

78 minut je potreboval tretjepostavljeni Kanadčan, da je dobil finalni obračun, še največ dela je imel v polfinalu, da je po treh nizih strl Rusa Andreja Rubljova. Auger Aliassime ima šele 21 let pa ima v osebni izkaznici že devet finalnih nastopov, nedvomno gre za igralca, ki bo v kratkem krojil sam svetovni vrh. 

''Ni bila prav lahka pot do tega naslova, saj sem že pred tremi leti prvič imel možnost, da osvojim turnir. Za mano je odličen dan, presrečen sem ob prvencu, še posebej na tem kraju. Pred leti sem prav v Rottredamu prvič igral v glavnem žrebu, je že prav, da tukaj osvojim tudi prvi turnir'', je po finalu povedal mladi Kanadčan, ki v prejšnjih osmih finalih ni osvojil niti niza, tokrat pa ga sam ni oddal. 

Prvenec se je prav napovedoval. Auger Aliassime je pred kratkim na OP Avstralije zelo namučil Medvedjeva, kasnejšega finalista, saj je le ta zmagal po petih nizih. Trenutno 9. igralec sveta bo letos na radarju tudi zato, ker ima precejšnje možnosti, da pride blizu vrha, morda tudi med tri najboljše. Njegove igre so vse boljše in boljše, ob tem si tudi nabira izkušnje in je pravzaprav zelo mlad. Za nameček ima v svoji ekipi tudi Tonija Nadala.

Cicipas je ostal pri sedmih turnirskih zmagah, ob tem ima še 11 finalnih nastopov. 


ABN AMRO World Tennis Tournament
Kraj: Rotterdam (NIZ)
Kategorija: ATP 500
Datum: 07.02.2022 - 13.02.2022
Podlaga: Trda (dvorana)
Nagradni sklad: 1,349,070 EUR
https://www.abnamrowtt.nl/en

Finale:

3-Felix Auger Aliassime (Canada) beat 1-Stefanos Tsitsipas (Greece) 6-4 6-2

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete