Magično teniško dekle Kaja Juvan sedaj tudi evropska prvakinja v mladinski konkurenci

30.07.2017
KLOSTERS, ŠVICA - ''Magic Girl'' Kaja Juvan se je v švicarskem Klostersu okitila z naslovom evropske mladinske prvakinje.

Potem, ko je leta 2011 Nastji Kolar uspelo priti do naslova evropske mladinske prvakinje v tenisu, je šest let kasneje ta prestižni naslov osvojila izjemna šestnajstletnica iz Ljubljane Kaja Juvan

V velikem finalu peščenega turnirja v švicarskem Klostersu, je s 6-3, 1-6 in 6-4 ugnala tudi Ukrajinko Marto Kostjuk ter postala evropska prvakinja med mladinkami. ČESTITKE KAJA !

Dolg je spisek uspehov najstnice iz Ljubljane. V manj kot letu dni je prišla do prvenca v članski konkurenci, postala zmagovalka mladinskega svetovnega prvenstva do 18 let, t.i. Orange Bowla, letos slavila na največjem slovenskem teniškem turnirju v Mariboru, pred dvema tednoma dvignila pokal na Wimbledonu v mladinski konkurenci dvojic, danes je tej zbirki dodala še eno trofejo. 

Kostjukova, ki je pred tem dobila oba medsebojna obračuna z Juvanovo,zadnjega pred kratkim na Wimbledonu, zmagala na mladinskem grand slamu v Melbournu, se je tokrat morala zadovoljiti 's krožnikom'. Pokal najboljše je šel v roke članici TK Šport Plusa in varovanki trenerja Robija Cokana, za nameček pa je z Anjo Gal prišla do brona še v dvojicah.

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete