Mala, a velika športna država. Čilič sosedom pripeljal solatno skledo !

25.11.2018
LILLE, FRANCIJA - Marin Čilič je junak. Potem, ko se je velikokrat soočil z očitki, da mu v najbolj pomembnih trenutkih vedno nekaj zmanjka, z izjemo slavja pred leti na OP ZDA, je Međugorec tokrat popeljal Hrvate na svetovni teniški tron.

Hrvaška je po letu 2005 spet zmagala v Davisovem pokalu. V Lillu je s 3-1 premagala Francijo, odločilno tretjo točko pa je vpisal tokrat izjemni Marin Čilič.

Ja, ta teden je šlo spet za velik naslov med Francijo in Hrvaško. Poleti sta se na svetovnem nogometnem prvenstvu ti dve državi pomerili v finalu, ko so slavili Francozi, tokrat galskim petelinom ni pomagal niti domači teren. Naši sosedje so vzeli to, po kar so prišli - veliko solatno skledo.

Drugič v zgodovini so 'vatreni' zmagali v pokalu Davis. Marin Čilič je v nedeljo v prvem posamičnem obračunu z odlično predstavo premagal Lucasa Pouilla (7-6(3), 6-3, 6-3) in slavje varovancev Željka Krajana se je lahko začelo. Branilci naslova so bili na kolenih, ostali so pri desetih osvojenih naslovih.

Uvodni dan sta Marin Čilič in Borna Čorič z dvema zmagama tlakovala pot do zmage, toda v soboto je francoski dvojec poskrbel za znižanje na 1-2 in upanje na preobrat. No, vse sanje domačinov je zlahka pokopal Čilič. Hrvaška je vse tri posamične tekme dobila brez izgubjenega niza in zasluženo zmagala. Pravi obliž na rane, ki jih je utrpela pred dvema letoma doma, ko je v finalu po preobratu zmagala reprezentanca Argentine.

"Ponosen sem nase in na celotno ekipo. To je fantastična zmaga, sploh če se spomnim tistega poraza iz leta 2016 v finalu v Zagrebu proti Argentini. To so sanje sanj. Definitivno eden najlepših trenutkov v moji karieri. Rad bi se zahvalil celotni ekipi, zlasti Borni Ćoriću, ki je odigral sijajno. Petek je bil fenomenalen, kar mi je dvignilo samozavest, da sem tudi danes odlično odigral. Tudi Pouille je imel odličen prvi niz. Pritisk je bil gromozanski, odgovornost prav tako, ampak moja igra je bila brutalno dobra. Sem zadovoljen," je kar žarel Marin Čilič, junak letošnjega Davisovega pokala, jutri pa ga z ekipo čaka velik sprejem na domačih tleh. Ja, spet bo veselo na Hrvaškem.


Pokal Davis
Francija - Hrvaška 1-3

Kraj: Lille (FRA)
Datum: 23.11.2018 - 25.11.2018
Podlaga: Pesek

Finale:

Borna Coric (Croatia) beat Jeremy Chardy (France) 6-2 7-5 6-4
Marin Cilic (Croatia) beat Jo Wilfried Tsonga (France) 6-3 7-5 6-4

Pierre Hugues Herbert/Nicolas Mahut (France) beat Ivan Dodog/Mate Pavic(Croatia) 6-4 6-4 3-6 7-6(3)

Marin Cilic (Croatia) beat Lucas Pouille (France) 7-6(3) 6-3 6-3

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete