Mannarino spisal del zgodovine z naslovom v Winston Salemu

28.08.2022
WINSTON SALEM, ZDA - Francoski teniški igralec Adrian Mannarino je v finalu ATP 250 turnirja v Winston Salemu premagal Lasla Đereja.

Adrian Mannarino je začel ATP 250 turnir v Winston Salemu s štirimi ubranjenimi zaključnimi točkami v 1. krogu in preživel tri tajbrejke, nato pa do naslova ni več oddal niti niza. V finalu je s 7-6(1), 6-4 premagal tudi Srba Lasla Đereja.

S 34 leti je Mannarino najstarejši zmagovalec turnirja v Winston-Salemu in tudi prvi Francoz, ki mu je to uspelo. ''Zelo sem zadovoljen z naslovom ne glede na to kdo je tu prej slavil ali kdo bo ta turnir osvojil za mano'', je povedal Francoz.

Dve brejk žogi je rešil Mannarino, da se ni znašel v dvojnem brejku zaostanka v uvodnem nizu, nato pa je izenačil na 4-4. Vse ostalo je šlo potem na njegov račun, enostavno je bil boljši in zasluženo je dvignil pokal. ''Imel sem nekaj težav s svetlobo, nisem najbolje videl žogice, saj so bilo včeraj pogoji povsem drugačno kot danes. Zato sem potreboval nekaj časa, da sem se privadil'', je še povedal on+b koncu presrečeni Mannarino, drugi levoroki tenisač z zmago na tem turnirju po Melzerju in letu 2013. 

Laslo Đere je bil v prvem finalu na turnirjih, ki se igrajo na trdi podlagi.


 

Winston-Salem Open
Kraj: Winston-Salem (ZDA)
Kategorija: ATP 250
Datum: 21.08.2022 - 27.08.2022
Podlaga: Trda
Nagradni sklad: 823,420 USD
http://www.winstonsalemopen.com/

Finale:

Adrian Mannarino (France) beat Laslo Djere (Serbia) 7-6(1) 6-4

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete