Martin Kližan je osvojil Casablanco!

12.04.2015
Slovaški tenisač Martin Kližan je osvojil ATP250 turnir v Casablanci in prišel do tretje lovorike v karieri!

CASABLANCA, MAROKO - 2. nosilec turnirja v Casablanci Slovak Martin Kližan je v finalu gladko opravil s Špancem Danielom Gimenom-Traverjem s 6:2, 6:2 v nizih!

Španec je imel tremo pred svojim prvim nastopom v finalu ATP turnirja in to se je poznalo tudi v igri. Kližan se je reševal s servisom v ključnih trenutkih, prišel je do vodstva s 5:1 in mirno zaključil 1. niz. V 2. nizu je Slovak prišel do prednosti v 3. igri, pri vodstvu s 5:2 je na svoj servis rešil tri brejk žogice nasprotnika in nato zaključil dvoboj! Kližan je bil tretjič v finalu ATP turnirjev in tretjič zmagal.

Kližan: "Trenutno se počutim neverjetno. Vsakič ko sem igral na glavnem igrišču sem videl listo zmagovalcev in si želel biti na njej. Danes mi je to uspelo. Sem zelo ponosen nase, publika je bila izjemna in me je vedno podpirala. Pokal bi posvetil svojemu dedku, ki je umrl prejšnji teden in tudi žrtvam nesreče z avtobusom, ki se je zgodila na jugu Maroka v petek"!

Daniel na prejšnjih dveh udeležbah na tem turnirju ni dosegel zmage, tokrat je prišel do finala!

Daniel: "Zame je bil danes težek dvoboj. Včeraj sem imel naporen in dolg dvoboj zato se danes nisem najbolje počutil. Martin je igral odlično in si je zaslužil zmago. Ta teden si bom zapomnil, saj sem prvič igral v finalu ATP turnirja"!

 

Grand Prix Hassan II
Kategorija: ATP 250
Kraj: Casablanca, Maroko
Datum: 06.04.2015-12.04.2015
Žreb: S-28 D-16
Podlaga: pesek
Nagradni sklad: € 439,405
www.gphassan2tennis.com


Finale:

2-Martin Klizan (Slovakia) beat Daniel Gimeno-Traver (Spain) 6-2 6-2

 

foto: images.google

pripravil: Marjan B.

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete