Žemlja rutinsko do četrtfinala ATP turnirja v Casablanci!

11.04.2013
CASABLANCA, MAROKO - Prvi slovenski teniški igralec Grega Žemlja je v četrtfinalu ATP turnirja v Casablanci, kar je nov zavidanja vreden rezultat 26-letnega Kranjčana.

Grega Žemlja je izkoristil ugoden žreb na peščenem teniškem turnirju v mestu Casablanca ob Atlantskem oceanu. Po težko prigarani zmagi v 1. krogu, je v drugem naletel na tekmeca željnega dobrega rezultata, a vlogo favorita je odlično opravil. Kvalifikanta Henrija Laaksonena iz Švice je ugnal s 7-6(5), 6-1.

Gorenjec je 8. nosilec v največjem mestu Maroka, v letošnjem letu pa je to zanj najboljša uvrstitev na ATP250 turnirjih. Sezono na pesku je tako otvoril zelo uspešno in nadaljuje z zbiranjem točk tudi po uvrstitvi v 3. krog mastersa v Miamiju.

Slovenski teniški as je bil na papirju velik favorit v dvoboju z 294. igralcem sveta. Slednji se mu je upiral le v uvodnem nizu, ki se je končal po tajbrejku, nato pa je Grega pokazal, da je veliko kvalitetnejši od Švicarja in povedel 5-0 in suvereno zaključil dvoboj v svojo korist. Za četrtfinale je že prejel najmanj 45 točk in 12,040 evrov. S tem se je močno približal karierni uvrstitvi, 50. mestu na ATP lestvici.

Priča smo bili dvem različnim nizom, ki sta imela na rečo enak konec. V uvodnem se je Finac s švicarskim potnim listom izkazal za trdega nasprotnika, Grega je mučil kar 1 uro in 10 minut. Začetno otipavanje je pripadlo našemu tenisaču, ki je povedel 2-0, Laaksonen pa je dobil maratonsko 4. igro na servis Žemlje za izenačenje. Nato sta oba držala niti svojega servisa v svojih rokah, vse do 10. igre, ki je bila prva prelomnica. Grega se je soočil s štirimi žogicami za niz Švicarja, borbenost pa mu je prinesla uspeh, ki ga je kronal v zaključku podaljška. Od tu naprej je na terenu obstajal le še eden - Žemlja. Izpustil je le še eno igro, pri 5-0, da se je dobro pripravil na servisno za igro za zmago, ki jo je dobil brez izgubljene točke. Na koncu je bilo razmerje točk 81:64.

V četrtfinalu bo nasprotnik Žemlje drugpostavljeni Južnoafričan Kevin Anderson.

 

Grand Prix Hassan II
Kategorija: ATP World Tour 250
Datum: 08.04.2013 - 14.04.2013
Žreb: S-28 D-16
Podlaga: Pesek
Nagradni sklad: € 410,200
http://www.frmt.ma/frmt/index.php


2. krog:

7-Robin Haase (Netherlands) beat Kenny De Schepper (France) 6-2 6-7(2) 6-3
3-Martin Klizan (Slovakia) beat Filippo Volandri (Italy) 6-4 7-6(5)
2-Kevin Anderson (South Africa) beat Pablo Carreno (Spain) 6-3 6-3
8-Grega Zemlja (Slovenia) beat Henri Laaksonen (Switzerland) 7-6(5) 6-1

 

pripravil: L.S.

foto: atpworldtour.com
 

 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete