Matteo Berrettini po Stuttgartu najboljši še v Londonu

19.06.2022
LONDON, V.B. - Matteo Berrettini ima že štiri naslove iz travnatih turnirjev, zadnjega je vpisal danes v Queen'su ter ubranil lovoriko.

Italijan Matteo Berrettini je uspešno ubranil naslov v londonskem Queen'su. V finalu je s 7-5, 6-4 premagal Srba Filipa Krajinoviča, dobil sedmi turnirski naslov, četrtega na travi.

Agresivno je odigral Italijan v finalu ATP 500 turnirja, zadel je 14 asov, demonstriral je odlično gibanje na najhitrejši teniški podlagi. ''Trenutno sem zelo čustven. Zadnje kar sem si mislil je, da bom osvojil dva turnirja po vrnitvi na terene in poškodbi, posebej tega, ki je eden najbolj prestižnih na turneji'', je povedal Berrettini, sicer 2. nosilec.

26-letni Italijan je dobil zadnjih 20 tekem na travi od 21 in bo eden širših favoritov tudi na Wimbledonu. Lani je padel na zadnji stopnički, se še spomnite, v finalu ga je premagal Đokovič. Zelo lahko pohvalimo tudi Srba, ki do tega tedna ni dobil dvoboja na travi med profesionalci, sedaj pa je bil v velikem finalu in sploh ni pustil slabega vtisa. Sicer je bil v petem kariernem finalu


cinch Championships
Kraj: London (VB)
Kategorija: ATP  500
Datum: 13.06.2022 - 19.06.2022
Podlaga: Trava
Nagradni sklad: 2,275,275 EUR
http://www.fever-treechampionships.co.uk/

Finale:

2-Matteo Berrettini (Italy) beat Filip Krajinovic (Serbia) 7-5 6-4

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete