Miloš Raonić do 'hat-tricka' v San Joseju!

18.02.2013
SAN JOSE, ZDA - 13. teniški igralec sveta Miloš Raonić je fantastično zaključil minuli teden, saj je še tretjič zapored dobil ATP 250 turnir v San Joseju, kar v odprti dobi tenisa ni uspelo še nikomur.

Nepozabna leta v Kaliforniji ima za sabo mladi kanadski tenisač Miloš Raonić. V nedeljo je na ATP turnirju SAP Open še tretjič zapored dvignil lovoriko, po zmagi v finalu nad Tommyem Haasom s 6-4, 6-3.

Kanadčan ne pozna poraza na tem dvoranskem teniškem dogodku, ki se igra na trdi podlagi. 12 dvobojev, 12 zmag, kar pa najbolj bode v oči, sploh ni izgubil niza. ''To je nekaj neverjetnega, lahko rečem res posebnega. Več kot le naslov'', je bil presrečen Kanadčan, ki ima sedaj v finalih razmerje 4-3.

Trije zaporedni naslovi v Bay Areni, to v odprti dobi tenisa ni uspelo še nikomur, nazadnje pa Tonyu Trabertu v letih 1953-55. V vseh dvobojih tega tedna Raonić ni oddal servisne igre, dobil je vseh 39.

Tudi v velikem finalu se proti Haasu nikdar ni znašel v težavah. 19 asov, 29 dobljenih točk od 32 na prvi začetni udarec in brez soočenja z brejk žogo govori samo zase. Kanadski tenisač je zlahka dobil prvi medsebojni dvoboj z Nemcem in zasluženo slavil.

Miloš Raonić iz Kanade je tretjič zapored zmagal na ATP turnirju v san Joseju

Miloš Raonić iz Kanade je tretjič zapored zmagal na ATP turnirju v san Joseju

Na drugi strani se je 34-letni nemški teniški veteran prvič uvrstil v finale San Joseja iz osmih nastopov, žal pa mu kot prvemu Nemcu ni uspelo dvigniti lovorike. V finalih ima sedaj razmerje 13-12. ''Nisem imel kaj narediti. Sploh nisem igral tako slabo, vendar je bil Miloš danes fenomenalen. Na servisne igre mi ni dal niti ene priložnosti'', je povedal Haas po koncu zadnjega obračuna 125. izvedbe turnirja. Ja, v San Joseju so prvi turnir priredili že leta 1889.

 

 

SAP Open
Kategorija: ATP World Tour 250
Datum: 11.02.2013 - 17.02.2012
Žreb: S-28 D-16
Podlaga: Trda (dvorana)
Nagradni sklad: $ 546,930
http://www.sapopentennis.com/index2.html


Finale:

1-Milos Raonic (Canada) beat 4-Tommy Haas (Germany) 64 63

 

pripravil: L.S.

foto: usatoday.com


 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete