Mladi Auger Aliassime zbira poraze v finalih, v Melbournu ga je tokrat ugnal Daniel Evans

08.02.2021
MELBOURNE, AVSTRALIJA - Britanec Daniel Evans se veseli naslova na ATP250 turnirju v Melbournu.

30-letni Daniel Evans je le prišel do naslova na ATP Touru. Po dveh porazih v finalih mu je uspelo na turnirju Murray River Open v Melbournu, žal pa je bil še sedmič v finalu poražen mladi Kanadčan Felix Auger Aliassime.

Britanec Evans je v finalu s 6-2, 6-3 premagal 19-letnega Kanadčana, sicer 21. igralca sveta in 3. nosilca. 

Felix Roger Aliassime ne more zmagati v finalu, že sedmič je poražen in sploh še ni osvojil niza. Tri je izgubil leta 2019, tri lani in sedaj na začetku letošnje sezone še enega. Ne glede na to gre za enega najbolj obetavnih tenisačev na svetu in vprašanje časa je kdaj bo dvignil lovoriko in nato tudi nadaljeval serijo zmag?

V samo 1 uri in 18 minutah je Evans prišel do prvenca v Melbournu. Na Margaret Court Areni je pospravil z najstnikom iz Kanade ter po zmagi povedal: ''Slabo sem igral v prvih dveh krogih, šele proti koncu turnirja mi je šlo vse bolje in zdaj sem tu z lovoriko v roki. Zadnje tri obračune sem res odigral odlično, morda najbolj konstantno v karieri''.

Auger Aliassime je bil prvič na kolenih po brejku pri 2-2 in pritisk je bil verjetno še večji, še posebej, če je imel v glavi, da v finalu še ni osvojil niza. Enostavno je breme finala zanj trenutno res težava, saj ni pokazal tistega kar zna. Na drugi strani Evans ta teden ni oddal niza. Zadnji Britanec z naslovom na ATP turneji je bil lani februarja Kyle Edmund (New York).


Murray River Open
Kraj: Melbourne (AVS)
Datum: 01.02.2021 - 07.02.2021
Kategorija: ATP 250
Podlaga: Trda
Nagradni sklad: $320,775

Finale:

8-Daniel Evans (Britain) beat 3-Felix Auger Aliassime (Canada) 6-2 6-3

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete