Winston-Salem: Monfils v tesnem dvoboju ugnal Verdasca!

23.08.2013
V zelo zanimivem polfinalem obračunu je Francoz Gael Monfils po izgubljenem prvem nizu na koncu vendarle uspel streti odpor izkušenega Španca Fernanda Verdasca. Francoz je slavil s 6-7(8), 6-4, 6-4.

Francoz pred zadnjim grand slamom v sezoni očitno prihaja v pravo formo. Po tem, ko je v osmini finala izločil četrtega nosilca Tommya Robreda, je v četrtfinalu izločil še sedmega nosilca Fernanda Verdasca. 

Po izgubljenem prvem nizu, ko je Verdasco slavil po podaljšani igri s 10-8, sej je v nadaljevanju Francoz vendarle uspel zbrati. V drugem nizu je hitro prišel do brejka, svoj servis je uspel zadržati do konca niza in drugi niz osvojiti s 6-4. V odločilnem nizu pa je Španec hitro prišel do brejka prednosti, a to Francoza ni zmedlo v naslednjih igrah je uspel Verdascu še dvakrat odvzeti začetni udarec, za zmago v tretjem nizu s 6-4 in preboj v polfinale Winston-Salema. Monfils je blestel predvsem v ključnih trenutkih, saj je uspel ubraniti kar 9 od 10-ih brejk žogic, ki si jih je priigral nasprotnik. 

"Na koncu v najpomembnejših točkah sva odigrala nekaj izjemnega tenisa. Nivo igre je bil res visok. Tudi zadnja igra je bila izjemno težka, saj nasprotnik ni grešil veliko" je po tekmi povedal Gael Monfils.

Francoz se bo v polfinalu pomeril z Ukrajincem Aleksandrom Dolgopolovom, ki je brez težav v dveh nizih s 7-6(2), 6-3 ugnal Yen-Hsun Luja. To je za Dolgopolova sploh prvo polfinale na ATP turnirjih letos. 

"Dobro sem mu uspel uničiti ritem. V prvem setu sem igral veliko slice udarcev, na katere je uspel reagirati zelo dobro. V drugem nizu sem malo zamenjal igro, tako, da je nasprotnik začel precej več grešiti" je po tekmi dejal Ukrajinec Aleksandr Dolgopolov. 

V drugem polfinalu se bosta pomerila Američan Sam Querrey in Avstrijec Jurgen Melzer. Američan je brez težav v dveh nizih s 6-3 in 6-4 ugnal Litovca Ricardasa Berankisa, medtem ko se tudi Avstrijec ni preveč namučil proti Rusu Dmitriju Tursunovu, saj ga je po manj kot uri in pol igre ugnal s 6-4 in 6-3. 

 

__________________________________________________________________________________

Winston-Salem Open
Kategorija: ATP World Tour 250
Datum: 18.08.2013 - 24.08.2013
Žreb: S-48 D-16
Podlaga: Trda
Nagradni sklad: $ 575,250
http://www.winstonsalemopen.com/

__________________________________________________________________________________
Četrtfinale rezultati:

6-Sam Querrey (U.S.) beat Ricardas Berankis (Lithuania) 6-3 6-4
9-Jurgen Melzer (Austria) beat 13-Dmitry Tursunov (Russia) 6-4 6-3
15-Gael Monfils (France) beat 7-Fernando Verdasco (Spain) 6-7(8) 6-4 6-4
10-Alexandr Dolgopolov (Ukraine) beat Lu Yen-Hsun (Taiwan) 7-6(2) 6-3 
                              

__________________________________________________________________________________

 

foto: zimbio.com

Pripravil: Izidor Kolar

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete