Monica Puig Portoriku prinesla prvo zlato olimpijsko medaljo v zgodovini!

14.08.2016
22-letna tenisačica iz Portorika, je poskrbela za veliko slavje v domovini!

Na letošnjih olimpijskih igrah majhne države dosegajo odlične rezultate in prav to je uspelo tudi najboljši portoriški tenisačici Monici Puig. V finalu je po treh nizih s 6-4, 4-6, 6-1 odpravila favoritinjo Nemko Angelique Kerber in Portoriku prinesla prvo zlato medaljo v zgodovini olimpijskih iger. Pred tem je Portoriko osvojil 2 srebrni medalji, boksar Luis Ortiz leta 1984 in rokoborec Jaime Yusept Espinal leta 2012.  Monica je že dvoboj prej postala prva Portoričanka z olimpijsko medaljo!

Monica Puig je spisala eno najlepših pravljic v zgodovini olimpijskih iger

Monica Puig je spisala eno najlepših pravljic v zgodovini olimpijskih iger

Trenutno 34. igralka sveta je po zmagi nad Slovenko Polono Hercog odšla vse do konca, čeprav ni bila med nosilkami olimpijskega turnirja. Na tribunah je imela veliko podporo rojakov, ki so vpili "Si, se puede" (Zmožna si tega) in mahali s portoriškimi zastavami. Po izmenjavi prvih dveh nizov je Monica v odločilnem tretjem nizu "letela" po igrišču in z močnimi zmagovitimi udarci razbila Nemko, ki je do častne igre prišla šele po zaostanku z 0-5. V 7. igri je Puigova zaključila delo, se v solzah ulegla in poljubila tla, gledalci pa so vpili Monica, Monica... .

Monica: "To je moj največji turnir in največji trenutek v dosedanji karieri. Tako zelo sem si želela zmage, da sem pustila srce in dušo na igrišču. Sem kar agresivna tenisačica, imam ta portoriški ogenj v sebi. Vem, da so si tudi v domovini vsi močno želeli moje zmage, gotovo bo pripravljeno veliko slavje"!

Angelique: "Vedela sem česa je sposobna. Poizkušala sem vse, a ona je bila na koncu boljša. Sem je prišla brez pritiska, ni imela kaj izgubiti in rezultat je tu, čestitke"!

 

 

Olimpijske Igre
Kraj: Rio De Janeiro (BRA)
Datum: 06.08.2016 - 14.08.2016
Podlaga: Trda


Finale:

Monica Puig (Puerto Rico) beat 2-Angelique Kerber (Germany) 6-4 4-6 6-1 

 

foto: facebook

pripravil: Marjan B.

Video:

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete