Naomi Osaka do drugega naslova v Avstraliji, četrtega na grand slamih

20.02.2021
MELBOURNE, AVSTRALIJA - Japonka Naomi Osaka je že drugič slavila na OP Avstralije.

3. nosilka turnirja v Melbournu Naomi Osaka je zmagovalka uvodnega turnirja za grand slam v Melbournu. Potem, ko je v polfinalu počistila z največjo tekmico Sereno Williams, je v finalu s 6-4, 6-3 nadigrala še Američanko Jennifer Brady.

Osaka ima sedaj dva naslova v deželi 'tam spodaj', skupaj pa na turnirjih velike četverice že štiri, saj je dvakrat dvignila zmagovalni pokal tudi na OP ZDA. Nedvomno gre za najboljšo igralko na trdi podlagi v zadnjih dveh letih, slabša je le na drugih, saj na travi na Wimbledonu in na pariškem pesku ni videla dlje od 3. kroga.

Osaka je v 1. nizu hitro odvzela servis 25-letni Bradyjevi, ki je v 3. krogu izločial Kajo Juvan, a je slednja našla priključek za 3-3. V deseti igri je naredila dve napaki v najbolj neprimernem trenutku in niz je še v roke 23-letni Azijki. Vse to je odrezalo Američanko. Osaka je v 2. nizu prišla do prednosti 4-0 z dvema brejkoma, več kot dovolj za zanelsjivo zmago v finalu.

Sledila sta zaključna govora. Japonka se je seveda zahvalila vsem, ekupi in gledlcem za super energijo ter pohvalila tekmico, ki je bila v prvem finalu grand slamov v karieri. 


Australian Open 
Kraj: Melbourne (AVS)
Datum: 08.02.2021 - 20.02.2021
Kategorija: Grand Slam
Podlaga: Trda
Nagradni sklad: 71,500,000 AUD
https://ausopen.com/

Finale:

3-Naomi Osaka (Japan) beat 22-Jennifer Brady (U.S.) 6-4 6-3

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete