Nastja se poslavlja iz kvalifikacij OP ZDA po 1. krogu!

23.08.2011
NEW YORK, ZDA - Ena najbolj obetavnih teniških igralk na svetu Nastja Kolar je izgubila v 1. krogu kvalifikacij OP ZDA.

Komaj 17-letna Nastja Kolar je prvič v karieri zaigrala na članskem delu turnirjev za Grand Slam. V New Yorku je igrala v kvalifikacijah OP ZDA, ki si jih je zagotovila z odličnimi igrami skozi vse leto, a je v uvodnem krogu morala priznati premoč 21-letni Grkinji Eirini Georgatou s 6-4, 4-6 in 6-4.

212. tenisačica sveta Georgatoujeva (212. na WTA), je v prvem nizu prišla do treh iger zapored po zaostanku 3-4, v drugem pa je Nastja odvzela servis v 10. igri ter izenačila. V odločilnem delu tekme je Grkinja pri 5-3 na Nastjin servis imela 6 priložnosti za zaključek, a je Celjanka vse ubranila, toda v zadnji igri ji ni uspelo priti do ribrejka.

Za članico TK AS Litija je bil to prvi natop na turnirjih velike četverice. Pred nastopom v kvalifikacijah je trenirala tudi s Petro Rampre, ki je zelo pohvalila njen servis (slize-wide), po neuradnih podatkih pa je Kolarjeva danes zadela tudi 11 asov.

Že popoldne si je Petra Rampe priigrala 2. krog kvalifikacij zadnjega Grand slama sezone v New Yorku, v četrtek pa jo čaka nastop proti drugopostavljeni Marini Eraković iz Nove Zelandije. Grega Žemlja bo začel loviti svoj prvi nastop v glavnem delu OP ZDA jutri, ko se bo pomeril z Avstralcem Petrom Luczakom, ki je prejšnji teden izgubil z Lukom Gregorcem v kvalifikacijah ATP turnirja v Winston Salemu.

 

pripravil: L. S.

foto: GoogleImages

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete