ŠKODA: Grega Žemlja klonil v tajbrejku 3. niza!

27.08.2011
NEW YORK, ZDA - Slovenski teniški igralec Grega Žemlja se ni uspel uvrstiti v glavni del OP ZDA.

Vse do letošnjega leta je bilo OP ZDA zakleto za slovenski moški tenis. No, 2011 si bomo zapomnili kot najbolj uspešno. Blaž Kavčič je že nekaj časa član elitne stoterice na ATP lestvici in si je nastop v glavnem delu Flushing Meadowsa zagotovil neposredno, Grega Žemlja pa je bil do tega oddaljen le za mišjo dlako. V končnici tretjega niza je odločala malenkost, več sreče pa je imel njegov tekmec Vasek Pospisil, ki je zmagal s 6-4, 2-6 in 7-6(5).

Grega ubranil zaključno žogo, v tajbrejku pa ostal za las brez glavnega dela

Zaradi slabega vremena, ki je spored krojil včeraj, je moral varovanec trenerja Davida Lenarja danes kar dvakrat na trdo podlago zadnjega turnirja sezone velike četverice. Potem, ko je pred popoldnevom pospravil s Švicarjem Marcom Chiudinellijem, je zvečer po lokalnem času lovil še glavni del. Grega je svojo nalogo opravjal več kot odlično vse do tajbrejka odločilnega niza. Pri 4-5 je na svoj servis še ubranil zakljućno točko 20. nosilcu kvalifikacij iz Kanade, v podaljšani igri pa je ostal na petih točkah. V sami končnici je organizatorjem tudi ponagajal rezultat v živo, zato vas bomo o točnem dogajanju dvoboja obvestili v soboto.

Na igriščih OP ZDA so že pospravili ves reklamni material, saj se jim bliža najhujši orkan

Organizatorji OP ZDA so danes zelo pohiteli, da so pod streho spravili celotne kvalifikacije. Orkan Irene se namreč približuje New Yorku, kjer so oblasti razglasile izredne razmere, prebivalci pa zapuščajo svoje domove. Pričakovati je, da bodo celoten javni promet zaprli. V mestu sicer živi okoli 8,4 milijona ljudi, v tem času pa je tam zbrana tudi vsa svetovna teniška smetana, med katere spadajo tudi slovenski tenisači in tenisačice. O vsem skupaj vas bomo obveščali.

V New Yorku so uspešno izpeljali kvalifikacije, sedaj pa se pripravljajo na orkane Irene. Delavci so morali odstraniti vse transparente, reklame,...

V New Yorku so uspešno izpeljali kvalifikacije, sedaj pa se pripravljajo na orkane Irene. Delavci so morali odstraniti vse transparente, reklame,...

Odpovedali Arthur Ashe Kid Day

Organizatorji so zaradi približajočega se orkana odpovedali tudi tradicionalni dan za otroke na katerem bi bila gosta NBA zvezdnik Carmelo Anthony in igralec Bradley Cooper, družbo pa bi jima delala 1. tenisač sveta Novak Djoković in branilec naslova Rafael Nadal.

Naj se ponovi Wimbledon

Sam zadnji niz med Grego in Vasekom je trajal več kot prva dva skupaj (35+33+75). Izenačen dvoboj je bolje začel prebivalec olimpijskega mesta Vancouver, ko mu je odločilni brejk uspel v 10. igri prvega niza. Kandčan je bil v tem delu malenkost boljši, dobro pa mu je tekel servis. Žemlja mu je v drugem vrnil milo za drago. Že v 1. igri je prišel do prvega odvzema servisa na tekmi, ki ga je že va naseldnji sicer izgubil, vse skupaj pa popravil v 3. igri. Ko mu je v 5. uspel še en, je povedel že 4-1 ter zlahka izenačil v nizih. Vse to mu je dalo krila. V odločilnem delu tekme je strl servisno igro tekmeca v uvodni igri, niti pa držal vse do 6. igre, ko se je Kanadčan vrnil v igro. Slednji je pri 5-4 na Gregin servis imel tudi zaključno žogo, a mu ni uspelo. Dvoboj je odšel v tajbrejk, kjer je imel več 'sreče' trenutno 145. igralec sveta Pospisil, kar je tudi njegova najboljša uvrstitev v karieri.

Žemlja lahko sedaj le upa, da bi kdo izmed igralcev, ki so v glavnem delu, odpovedal. Morda ga bo še enkrat spremljala sreča. V Wimbledonu je prav tako izgubil odločilni 'match' v kvalifikacijah (premagal ga je Rik De Voest), nato pa v glavnem delu zaigral po odpovedi nekaterih igralcev. Kasneje se je kot prvi Slovenec uvrstil tudi v 2. krog travnatega grand slama.

 

pripravil: L.S.

foto: daylife.com

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete