Nepopustljivost Žemlje nagrajena z vstopom v 3. krog kvalifikacij OP ZDA!

23.08.2012
NEW YORK, ZDA - Slovenski teniški igralec Grega Žemlja je le še korak oddaljen od glavnega dela Odprtega prvenstva ZDA.

25-letni Kranjčan je z nepopustljivo in odločno igro v 2. krogu kvalifikacij OP ZDA strl neugodnega serverja Matweja Middelkoopa iz Nizozemske ter je le še en korak oddaljen od prvega nastopa v glavnem delu grand slama v New Yorku. S tem bi postal drugi slovenski moški teniški predstavnik, ki bi zaigral v glavnem delu vseh štirih največjih turnirjev na svetu. Pa počasi...

Grega (100. na ATP) je v 2. krogu imel težko nalogo, ki pa jo je opravil z odliko. Tri leta starejšega 'tulipana', trenutno 276. igralca sveta, ki slovi po dobrem servisu, je premagal s 7-5, 6-3, v obeh nizih pa nadoknadil brejk zaostanka ter Middelkoopu dal vedeti, da je danes on glavni na igrišču. 

Žemlja je točno vedel kako se spopasti z Nizozemcem, saj ga je že enkrat premagal na domačem terenu, lani na challengerju v Ljubljani, toda sedaj sta se merila na trdi podlagi.

Žemlja obrnil potek v obeh nizih

Matwe je začel odlično in že v 1. igri strl servis Grege, le tega pa držal vse do servisne igre za niz. Greja je potrpežljivo čakal na svojo priložnost, prišla pa je v pravem in zadnjem trenutku. Pri 4-5 je dobil drugo brejk žogo, s tem pa vrnitev v igro. Tekmeca je povsem zmedel, sam pa sprostil roko in z drugim zaporednim brejkom po eni šolski uri povedel v nizih.

Tudi drugi del se je začel po notah Middelkoopa, a njegova prednost brejka je tokrat trajala le kratek čas. Gorenjec se je iz zaostanka 0-2 hitro pobral, izenačil, ponovil vajo iz konca 1. niza in z drugim zaporednim brejkom povišal svojo prednost na 5-2. Pot do zmage je bila tlakovana, prigarano pa je Grega vnovčil v 9. igri na svoj začetni udarec ter se drugo leto zapored uvrstil v odločilni krog kvalifikacij OP ZDA. V drugem nizu je Žemlja odlično igral na prvi servis ter močno pritisnil na isti element igre nasprotnika. Zmaga je več kot zaslužena.

Bravo Grega in srečno v 3. krogu.

Statistika dvoboja 2. kroga kvalifikacij OP ZDA - Grega Žemlja (SLO) vs Matwe Middelkoop (NIZ)

 

Prepreka pred glavnim delom bo tokrat vrstnik iz Belgije Yannick Mertens, ki je na 221. mestu ATP lestvice. Jasno, Grega bo kot 6. nosilec kvalifikacij velik favorit, toda previsnost je mati modrosti. Praktično neznani Belgijec bo sigurno zelo nevaren, še posebej, ker se bo Grega z njim pomeril prvič. No, forma Kranjčana je odlična, kar je pokazal tudi danes in verjamemo, da so bo pridružil prijatelju Kavčiču v glavnem delu.

pripravil: L.S.

foto: usopen.org

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete