OP ZDA: Žemlja korak pred novim podvigom!

26.08.2011
NEW YORK, ZDA - 24-letni slovenski teniški igralec Grega Žemlja potrebuje le še zmago, da se prvič v karieri uvrsti v glavni del OP ZDA.

Osmopostavljeni Grega je v 2. krogu kvalifikacij zadnjega grand slama sezone z odlični začetnim udarcem in returnom strl Švicarja Marca Chiudinellija. Zmaga s 6-4, 6-4 mu prinaša odločilni krog, kjer bo lovil svojo šesto uvrstitev v glavni del teniških turnirjev velike četverice, šesto preko kvalifikacij. Ja, Grega je definitivno velemojster kar se tiče kvalifikacij grand slamov. Bravo.

Gorenjec, trenutno 121. na teniški računalniški lestvici, ni imel milosti za neugodnega Švicarja, ki se nahaja na 218. mestu, še lani pa je bil 52. Kako dober je Chiudinelli na ameriškem grand slamu pove tudi podatek, da je v zadnjih štirih letih dvakrat igral v 3. krogu, enkrat pa v drugem, New York pa je njegov najljubši turnir velike četverice.

Žemlja je danes odigral rutinirano tekmo. Dober servis in return sta mu prinesla prednost in v nobenem trenutku se nismo zbali za njegovo zmago. Dvoboj s Švicarjem bi moral odigrati že včeraj, a je ta zaradi slabega vremena odpadel, saj tekmeca nista prišla na vrsto. Kakorkoli, Grega bo že danes zvečer po lokalnem času na igrišču številka 14  lovil svoj prvenec v glavnem delu Flushing Meadowsa, kjer se lahko priključi prijatelju in soreprezentantu Blažu Kavčiču, ki je tja uvrščen neposredno. Kaj reči, le vprašanje časa je verjetno, kdaj bo tudi Žemlja prebil mejo Top 100. Dva dvoboja v enem dnevu - upajmo še na drugo zmago.

1 uro in 18 minut je trajal dvoboj med Grego in Marcom, ki prihaja iz Basla, tako kot Federer. Prvi medsebojni obračun je v prvem nizu trajal 43 minut, Žemlja pa je s sedmimi asi na računu in dvema brejkoma povedel. V drugem, še krajšem (35 minut), je v 5. igri dokončno zapečatil usodo Švicarja, ko mu je uspel odvzem servisa. Na koncu se je izkazalo, da je bila to tudi edina priložnost v drugem nizu, saj Žirovničan na svoj servis Chiudinelliju ni pustil blizu. Zadnja potrditev vstopa v odločilni krog kvalifikacij pa je prišla v 10. igri, ko si je priigral dve vezani žogi za zmago, izkoristil pa je že prvo.

Za vstop v glavni del že čez par ur

Vasek Pospisil, 20. nosilec kvalifikacij, bo nasprotnik, ki bo ovira za Grega v zadnjem obračunu. Kanadčan je na ATP lestvici na 145. mestu, na OP ZDA pa v glavnem delu ni igral še nikoli, tako kot Grega. Pomerila se bosta prvič, je pa tri leta mlajši Kanadčan dobro igral na challengerju v Vancouvru, kjer tudi živi. Držimo pesti za Grego, da odigra en fenomenalen dvoboj ter se uvrsti v glavni del OP ZDA. To si vsekakor zasluži.

 

pripravil: L.S.

foto: daylife.com

 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete