Neverjetne dvojice na Hrvaškem: Američani sanjajo prvi preobrat po 84 letih

15.09.2018
ZADAR, HRVAŠKA - Kakšen dvoboj sta odigrala Ivan Dodig in Mate Pavić za Hrvaško ter Mike Bryan in Ryan Harrison na ameriški strani v sobotnih dvojicah polfinala Davisovega pokala med Hrvaško in ZDA. Slavila sta Američana po 4 urah in 43 minutah z izidom 5:7, 6-7 (6), 6-1, 7-6 (5), 6-7 (5).

Hrvata sta na pesku v Zadru imela 5-3 v prvem nizu, ampak sta Američana nanizala 12 točk in osvojila niz. V nadaljevanju sta Bryan in Harrison vodstvo povišala po tajbrejku drugega niza.

Po zaostanku se je začel poskus preobrata s strani domačih tenisačev. V izjemnem trejtem nizu sta Dodig in Pavič slavila s  6-1, izenačenje v nizih pa sta izborila v drugi podaljšani igri srečanja. Čakal nas je še en razburljiv, tokrat peti niz. Nekaj več energije sta imela Bryan in Harrison, ki sta zaključila dvoboj z dvignjenimi rokami. ZDA so torej zmanjšale zaostanek na 2:1, ampak jutri potrebujejo še dve posamični zmagi za popoln preobrat.

Zanimivo, samo enkrat v zgodovini Davisovega pokala so ameriški reprezentanti obrnili 0-2. To se je zgodilo davnega leta 1934. Če se bo zgodil nov čudež, bodo Američani gostitelji finala, v nasprotnem primeru pa bo finale potekalo v Franciji, saj so trikolori danes že dokončali delo, na kolena so spravili Španijo s 3-0. Neuradno naj bi Francija že rezervirala štadion v Lillu za finale.


Davisov pokal, polfinale

HRVAŠKA - ZDA 2:1

Borna Ćorić - Steve Johnson 6:4, 7:6 (4), 6:3
Marin Čilić - Frances Tiafoe 6:1, 6:3, 7:6 (5)
Ivan Dodig/Mate Pavić - Mike Bryan/Ryan Harrison 5-7, 6-7 (6), 6-1, 7-6 (5), 6-7 (5)

Nedelja
Marin Čilić - Steve Johnson
Borna Ćorić - Frances Tiafoe 

 

pripravil: Jurica Godina

foto: HTS

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete