Ni peska, ni problema za Casperja Ruuda. Norvežan je slavil v San Diegu.

04.10.2021
SAN DIEGO, ZDA - Norvežan Casper Ruud je zmagal na ATp 250 turnirju v San Diegu, v finalu je bil razred zase.

Casper Ruud je prvič v karieri slavil na turnirju s trdo podlago in dokazal, da mu le ta ni tuja. V finalu je dobesedno počistil z Britancem Cameronom Norriem s 6-0 6-2.

Lovoriko za zmago je 20-letnemu Norvežanu, sedaj 10. igralcu sveta, v roke predal legendarni Rod Laver, edini tenisač v odprti dobi tenisa, ki ima osvojen grand slam, vse štiri največje turnirje v eni sezoni.

''Posebno sem hvaležen Rodu, legendi tenisa. Res sem vesel, da je gledal moje dvoboje sedaj ko sem v formi, upam, da bo prišel tudi v Indian Wells, kdo ve kaj se lahko zgodi'', je bil presrečen Ruud, ki je kot drugi nosilec dobil nekaj obračunov v San Diegu s težkim nasprotniki. 

Le en niz je oddal Ruud v San Diegu ter je letos edini, ki je osvojil pet turnirjev serije ATP, več tudi od Đokoviča, Medvedjeva in Zvereva. Pred letošnjo sezono je imel v vitrini le eno lovoriko. Jasno, ostali so osvajali večje turnirje, kar je omenil tudi Ruud, a tudi dodal, da se želi samo stopnjevati ritem in formo ter biti del najboljših. Ni pa slabo končati sezono z največ naslovi, čeprav niso take teže kot grand slami in mastersi. Ni dvoma, da ob takšnem napredku ostaja le še vprašanje časa, kdaj jih bo osvojil.

Ruud je letos poleti dobil tudi tri turnirje zapored kar je nazadnje uspelo Murrayu v sezoni 2011. 

26-letni Cameron Norrie ostaja pri eni turnirski zmagi, ki jo je vpisal letos v Los Cabosu, ima pa sedaj zbirko še petih finalnih nastopov, štirje so iz letošnjega leta.


San Diego Open
Kraj: San Diego (ZDA)
Datum: 27.09.2021 - 03.10.2021
Kategorija: ATP 250
Podlaga: Trda
Nagradni sklad: 
https://barnessdopen.com/

Finale:

2-Casper Ruud (Norway) beat Cameron Norrie (Britain) 6-0 6-2

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete