Casper Ruud zbira naslove, s konkurenco je pometel tudi v Gstaadu

26.07.2021
GSTAAD, ŠVICA - Norvežan Casper Ruud ima sedaj v karieri že štiri naslove na ATP turneji.

Norvežan Casper Ruud nadaljuje s serijo zmag. 3. nosilec ATp 250 turnirja na pesku v Gstaadu je v finalu s 6-3, 6-2 'povozil' Francoza Huga Gastona ter letos osvojil že tretjo lovoriko. 

22-letni Norvežan, ki je sedaj po zmagi v Gstaadu že 14. na ATP lestvici, je v finale prišel poln samozavesti, saj je slavil že prejšnji teden v Bastadu. Oba sta igrala dobro, videli smo kvalitetno tekmo, veliko odličnih udarcev iz osnovne črte globoko v polje tekmeca, a Ruud je štirikrat vzel servis Gastonu ter slavil po 1 uri in 36 minutah igre.

''Težek obračun, ni bilo lahko'', je začel Ruud. ''V zadnjih dveh tednih je bil ta obračun s Hugom sigurno najtežji. Igra zelo hitro in ti vzame ritem. Dropšoti so zelo nevarni, vinerje zadane iz vseh položajev. Moral sem se zelo potruditi, vesel sem, da mi je uspelo dvigniti nivo na višjo raven'', je sporočil po zmagi Skandinavec, ki je letos dobil že 24 dvobojev na pesku, na lestvici za zaključni turnir v Torinu pa se je povzpel na 9. mesto. V Švici je zmagal letos dvakrat, najboljši je bil tudi v Ženevi

Hugo Gaston je bil prvič v finalu turnirjev serije ATP. 20-letni Francoz je poskušal postati najnižje rangirani zmagovalec Gstaada vse od začetka turnirja, ki sega v leto 1973.


Swiss Open Gstaad
Kraj: Gstaad (ŠVI)

Kategorija: ATP 250
Datum: 19.07.2021 - 25.07.2021
Podlaga: Pesek
Nagradni sklad: 481,270 EUR
https://swissopengstaad.ch/

Finale:

3-Casper Ruud (Norway) beat Hugo Gaston (France) 6-3 6-2

 

pripravil: L.S.

foto: Facebook

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete